Zoek
Contact
Verwarmingsadvies

Nieuwe cv-ketel kopen of uw bestaande cv-ketel vervangen?

Vaillant begeleidt u van a tot z bij het kiezen van de juiste ketel.

 • Verlaag uw energiekosten tot wel 35 %
 • Bespaar € 75 per jaar
 • Bediening met smartphone mogelijk

Uw cv-ketel vervangen kan een flinke besparing opleveren

Valt uw verwarming voortdurend uit, maakt deze ongewone geluiden of hebt u niet altijd warm water onder de douche? Wellicht wordt u bij iedere energiefactuur nog een beetje ongelukkiger. Onze efficiënte cv-ketels met de beste technologie kunnen u helpen om tot 15% energie te besparen t.o.v. een oude hr-ketel. Met de producten van Vaillant geniet u van het beste comfort in uw woning.

Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig hebt om uw cv-ketel te vervangen. Lees verder via de volgende links en ontdek meer..

WIj helpen u graag verder met de juiste oplossing

Bekijk ons portfolio

Ontdek wat andere klanten gekozen hebben

Een Vaillant installateur bij u in de buurt helpt u graag verder.

De voordelen van verwarming en warm water met een cv-ketel van Vaillant

 • Een vermindering in energiekosten van wel 15 % (t.o.v. een oude hr-ketel)
 • Ervaar het beste in warmwatercomfort
 • Vaillant verwarmingssystemen zijn duurzaam, robuust en bijzonder stil
 • Bediening met smartphone mogelijk
 • Voor elke situatie de juiste oplossing

Wat is het beste verwarmingssysteem voor mij?

Welk type installatie- wand- of vloermodel? Wanneer u al een wandmodel ketel heeft, is het raadzaam om hetzelfde type te kiezen. Eigenlijk geldt dit ook wanneer u een vloerketel heeft. Uw voordelen: u gebruikt bestaande aansluitingen en hebt geen extra ruimte nodig. Dat bespaart u tijd en geld.

In de volgende stap bepaalt u uw warmwaterbehoeften. Wilt u een voorraad warm water beschikbaar hebben of enkel water verwarmen wanneer u het nodig hebt? Hier leggen wij het verschil tussen beide uit.

Een systeem met een afzonderlijke boiler als veel warm water nodig is.

Een systeemoplossing bestaat altijd uit een ketel en een afzonderlijke boiler. Systemen zijn bv. ideaal voor een gezinswoning met meer dan één badkamer, waar grote volumes warm water tegelijk vereist zijn.

De cv-ketel kan ook alleen gebruikt worden om uw woning te verwarmen, bijvoorbeeld als uw badkamer en uw keuken met afzonderlijke elektrische oplossingen uitgerust zijn.

Vaillant biedt cv-ketels met externe wateropslag of staande ketels op gas aan. Welk systeem voor u het meest geschikt is, hangt volledig af van uw behoeften. De installateur geeft u advies over de juiste oplossing, inclusief een geschikte boiler, en werkt een gepersonaliseerd voorstel uit.

Warm water op verzoek met een compacte combi-oplossing.

Combiketels op gas voor verwarming en warm water in één toestel. Aan de wand opgehangen combiketels verwarmen het water doorgaans op het moment zelf. Dit betekent dat enkel water wordt verwarmd wanneer iemand de kraan opendraait.

De voordelen van deze oplossing zijn de praktische afmetingen en het elegante design, waardoor ze flexibel geplaatst kunnen worden.

Wanneer vaak uit meerdere kranen tegelijk warm water wordt getapt, blijken de beperkingen van combiketels. Vaillant heeft echter ook hier een oplossing voor: de ecoTEC exclusive beschikt over een bijzonder groot vermogen en garandeert een hoog comfort in zowel verwarming als warm water.

In de tabel hieronder vindt u meer informatie over onze combinatieketels op gas.

Hoe schaf ik een nieuw Vaillant verwarmingssysteem aan?

1. Lees eerst alles over onze producten om een betere indruk te krijgen van hun mogelijkheden.

2. Neem contact op met een Vaillant installateur bij u in de buurt, die uw behoeften en de omstandigheden bepaalt en vervolgens advies geeft. Op die basis zal een offerte worden opgemaakt.

3 Als u de offerte aanvaardt, zal de installateur uw verwarmingssysteem plaatsen en in bedrijf stellen op de overeengekomen datum.

Onze cv-ketels

Wij willen in de individuele behoeften van elke klant voorzien. Daarom bieden we een brede waaier van verwarmingsoplossingen aan. Bekijk snel het overzicht in de tabel en zoek de combiketel die het best bij u past.

ecoTEC classicecoTEC plusecoTEC exclusive Green iQ
In het kort
 • Ideale oplossing voor een gemakkelijke vervanging van niet-condenserend door condenserend
 • De meest geavanceerde ketel van Vaillant
 • Zo flexibel dat hij in bijna alle mogelijke behoeften voorziet
 • Uitgerust met de meest efficiënte technologie
 • Optimaliseert automatisch het energieverbruik
 • Biedt het hoogst mogelijke persoonlijke comfort
Beschikbaarheid van warm water
 • Tot 13,3 l/min
 • 1 badkamer, tot 4 personen
 • Tot 16,2 l/min
 • 2 badkamers, 4-6 personen
 • Tot 17,8 l/min
 • 2 badkamers, 4-6 personen
Energie-efficiëntie voor verwarming en warm waterA (A+ in combinatie met regeling)A (A+ in combinatie met regeling)A (A+ in combinatie met regeling)
Slimme woningUitbreidbaar met verdere componentenUitbreidbaar met verdere componentenGeïntegreerde slimme technologie voor bediening via smartphone
Prijs€ ** €€ **€€€ **
Link naar productecoTEC classicecoTEC plusecoTEC exclusive Green iQ
* continu warm water uit vermeld aantal kranen (inclusief douches en badkuipen) tegelijk
** uitvoerige informatie over kosten in het deel FAQ's
Vind een installateur bij u in de buurt

Van een vr-ketel naar een hr-ketel

Condensatieketels (hr-ketels) gebruiken de bij de verbranding vrijgekomen energie efficiënter door ook warmte te onttrekken aan de rookgassen. Zo kunnen energiekosten tot wel 15% per jaar worden verlaagd (t.o.v. een 15 jaar oude hr-ketel) en uitstoot kan hiermee tot wel 35% worden verlaagd. Door de lagere temperatuur van de rookgassen zijn aanpassingen vereist.

Het rookafvoersysteem moet aangepast worden. Zo moet een kunststof buis in de schoorsteen worden geplaatst om het rookafvoerkanaal te beschermen tegen het vocht in de rookgassen.

Een condensatieketel vergt ook een aansluiting om het condenswater af te voeren.

 

Uw installateur zal u advies geven over die wijzigingen en ze uitvoeren tijdens de vervanging van uw ketel.

Sinds 2015 legt de wetgeving nieuwe normen voor verwarmingssystemen op om de CO²-uitstoot te beperken. Op een paar uitzonderingen na zijn niet-condenserende verwarmingssystemen niet meer toegestaan. Wanneer u uw oude ketel vervangt, zal uw installateur u een nieuwe condensatieketel voorstellen.

Ontdek wat andere klanten gekozen hebben

De familie Berger schakelt over op een hr-ketel

De familie Berger woont in een halfvrijstaande woning van 120 m² in de voorstad. Zij wensen deskundig advies van hun installateur omdat ze steeds meer problemen hebben met hun oude ketel. Zij willen hun 17 jaar oude gasboiler vervangen door een nieuwe hr-ketel. De nieuwe ketel moet energiezuinig zijn en betrouwbaar in de warmwaterbehoefte voorzien.

Ze hebben hun keuze gemaakt: een ecoTEC plus. Deze combi wandketel beschikt over beproefde condensatietechnologie en is de ideale opvolger voor hun huidige systeem. De bestaande leidingen en aansluitingen kunnen worden gebruikt. Dat houdt de installatiekosten laag. De installateur geeft het gezin advies over de wijzigingen aan schoorsteen en afvoer.

Binnen enkele uren is het toestel geïnstalleerd - zonder veel vuil of lawaai. De eenvoudige vervanging is niet het enige voordeel. Het effect van een nieuwe condensatieketel is al snel merkbaar aan het gezinsbudget: 15% lagere energiekosten per jaar t.o.v. een 15 jaar oude hr-ketel.

De nieuwste technologie voor de Sattlers

Laura en Mark Sattler zijn onlangs getrouwd en verhuizen binnenkort naar hun eigen appartement van 84 m². Zij willen de oude condensatieketel vervangen door een nieuwe. Zij hopen dat dit hen verhoogd warmwatercomfort zal geven. De ketel zal aan de keukenmuur opgehangen worden en moet bijzonder stil en compact zijn. Aangezien zij vaak onderweg zijn, wil het jonge paar hun verwarming vanop afstand kunnen bedienen.

Zij opteren voor een ecoTEC exclusive, de meest geavanceerde oplossing uit Vaillants gamma gasketels. Een bijzonder voordeel van dit toestel is dat het zichzelf optimaliseert en dus uiterst efficiënt werkt. Het biedt ook het hoogste warmwatercomfort, en dat is net wat Mark en Laura wilden. Voor het paar is het bijzonder belangrijk dat Smart Home technologie al in het toestel geïntegreerd en meteen gebruiksklaar is.

Wij bundelden de antwoorden op de meestgestelde vragen.

Meer advies nodig voor de vervanging van uw verwarming?

Onze vriendelijke Vaillant experts staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te adviseren volgens uw behoeften.