Zoek
Contact
Verwarming vinden

De verwarmingstechniek van de toekomst:

Warmtepompen van Vaillant

Meer verwarmingscomfort met duurzame energie!

Wilt u verwarmen op een manier die het milieu beschermt en tegelijk energie en geld bespaart? Dat kan met een systeem dat natuurlijke rijkdommen beschermt omdat het uitsluitend gebruik maakt van hernieuwbare en niet fossiele energie. Met warmtepompen van Vaillant kiest u een verwarmingssysteem dat geschikt is voor de toekomst.

Goed om te weten: het milieubeleid in Nederland stimuleert de aankoop van duurzame systemen zoals de warmtepompen van Vaillant. Hier vindt u meer informatie

Waarom warmtepompen de optimale oplossing zijn

Een energie- en kostenbesparende oplossing

Warmte van de zon wordt opgeslagen in de lucht, aarde en grondwater. Een warmtepomp maakt binnen gebruik van de energie van buiten. Met gemiddeld 25% elektrische energie produceert het 100% warmte-energie - 75% daarvan is gratis verkregen energie uit de natuur!Het is zelfs nog zuiniger wanneer u een warmtepomp combineert met pv-panelen, omdat u de elektriciteit voor de warmtepomp heel gemakkelijk door de omzetting van zonlicht kunt opwekken.

Rustige werking lucht-water warmtepompen

Vaillant lucht-water warmtepompen behoren tot de stilste op de markt.

Door het lage geluidsniveau kan de buitenunit van een Vaillant warmtepomp zonder problemen worden geïnstalleerd, zelfs in stadscomplexen met strikte geluidsbeperkingen.

Veilig en betrouwbaar

Er is een aanhoudende misvatting dat warmtepomptechnologie nog niet volledig is ontwikkeld. Maar wist u dat de eerste warmtepompen meer dan 100 jaar geleden in gebruik zijn genomen? Sindsdien hebben ze doorlopende ontwikkeling ondergaan en zijn ze wereldwijd een van de veiligste en meest betrouwbare verwarming technologieën geworden.

Toekomstvaste investering

Een warmtepomp kost ongeveer tussen de 7.000 en 25.000 euro inclusief installatie afhankelijk van de gebruikte warmtebron, de locatie en veel andere factoren. Deze investeringskosten worden echter aanzienlijk verminderd door middel van aantrekkelijke overheidssubsidies en goedkope financiering. Het is zelfs mogelijk om meer financiële ondersteuning krijgen wanneer de warmtepomp wordt gecombineerd met bijvoorbeeld pv-panelen.

Verbonden en uitbreidbaar

Onze warmtepompen zijn echte teamspelers. Ze werken en communiceren graag in een systeem met bijv. gecontroleerde leefruimte ventilatie of een fotovoltaïsch systeem. Dus als u nog meer hernieuwbare energiebronnen wilt gebruiken, geen probleem. Alle Vaillant apparaten zijn eenvoudig te installeren en kunnen volgens behoefte uitgebreid worden. En dankzij de eBUS-interface, kan alles gemakkelijk aangepast en gecontroleerd worden via een enkele systeemcontroller. Meer informatie over slimme systemen en een slimme thermostaat vind u hier.

Hoog niveau van comfort

Vaillant warmtepompen zetten de standaard voor thuiscomfort. Ze bieden het hele jaar door verwarming en warm watercomfort en in de zomer zorgt het voor een aangenaam binnenklimaat door middel van hun automatisch gecontroleerde koelfunctie.

 • Net zo handig: hun slimme werking
  Met de gemakkelijk begrijpelijke multiMATIC-app, kan alles gemakkelijk worden bediend met een smartphone of tablet, vanuit de bank of onderweg. Ongeacht of u een warmtepompsysteem of een compleet verwarmingssysteem gebruikt met pv-panelen en gecontroleerde ventilatie. Daarnaast is het mogelijk om persoonlijke profielen instellen om tips te krijgen voor een optimale consumptie.
 • Ook belangrijk: Koeling in de zomer
  Vaillant warmtepompen garanderen altijd comfortabele temperaturen in het huis - zelfs als de zomerhitte te drukkend wordt. Afhankelijk van de gebruikte warmte (lucht, aarde, water) en gewenste prestatie, kan uw Vaillant warmtepomp actief of passief koelen.

Actieve koeling

Bij actieve koeling werkt de warmtepomp in een omgekeerde modus. Dit betekent dat de warmtepomp het verwarmingswater, dat door het systeem of de vloerverwarming circuleert afkoelt. Het water absorbeert de hitte binnen het huis en neemt het mee naar buiten. Op deze manier dient het gebouw als warmtebron en koelt u het huis af met ongeveer 3 - 5° C.

Passieve koeling

Bij passieve koeling wordt het huis direct via de verwarmings- en bodemcirculatie gekoeld. De bodem heeft een temperatuur van ongeveer 10 ° C. en het huis wordt gekoeld met 3 - 5° C. Anders dan bij actieve koeling wordt de koelte rechtstreeks uit de bodem gehaald en hoeft de warmtepomp niet in actie te komen. Dit scheelt in het energieverbuik.

Welke warmtepomp voldoet aan mijn behoeften?

Warmtepompen in nieuwe gebouwen

Een goed geïsoleerde nieuwbouwwoning heeft een lagere warmtevraag. Vloerverwarming wordt vaak in nieuwbouw geïnstalleerd, zodat zelfs gebouwen met laagtemperatuur afgiftesystemen efficiënt kunnen worden verwarmd en gekoeld - ideaal voor verwarming van systemen die warmtepompen gebruiken.

Warmtepompen in bestaande bouw

Ook bij bestaande woningen kunnen warmtepompen zeer interessant zijn. Door het toepassen van een aantal energiebesparende maatregelen, zoals onder andere isolatie en een laagtemperatuur systeem (bijv. vloerverwarming), is ook een warmtepomp zeer interessant. Door deze energiebesparende maatregelen te combineren met een warmtepomp kan er zowel zeer efficiënt als energiebesparend verwarmd worden.

Vaillant warmtepompen in een oogopslag

Of het nu in nieuwbouw of renovatie is - ons assortiment warmtepompen is geschikt voor het gebruik van verschillende warmtebronnen en diverse bouwgroottes.

Warmtebron: buitenlucht

Luchtgebonden warmtepompen zijn eenvoudig en goedkoop te installeren.

aroTHERM lucht/ water warmtepomp

De warmtepomp met allround comfort voor een eengezinswoning kan eenvoudig, snel en goedkoop buiten worden geïnstalleerd. De aroTHERM kan de binnenomgeving verwarmen en afkoelen. De binnen unit neemt ook weinig ruimte in beslag.

 

Hybride oplossing:

Voor maximaal warmwatercomfort werkt de hybride aroTHERM warmtepomp samen met de hr-ketel. De intelligente temperatuurregeling kiest vervolgens de meest efficiënte en energiezuinige warmtebron.

All electric oplossing:

Met de aroTHERM all electric profiteert u van de uniSTOR boiler voor warmtepompen (200-500 liter) of de compacte uniTOWER (190 liter). Tel daarbij de speciale warmtewisselaar en de lage CO2-uitstoot op en u heeft met de aroTHERM all electric hét duurzame antwoord op het kille Nederlandse klimaat. Heerlijk behaaglijk!

 

Meer over de aroTHERM

Warmtebron: de aarde

Afhankelijk van de bodemsamenstelling en de grootte van het huis, verzamelen warmtepompen uit de grond met behulp van een grondsensor of een aardverzamelaar warmte van de aarde. Hiervoor is vaak een verguning vereist.

flexoTHERM/flexoCOMPACT

Verwarming uit de bodem met een warmtepomp. Ingewikkeld? Niet bij Vaillant. Vaillant staat garant voor onbezorgd comfort in duurzame verwarming, warm water en koeling. De flexoTHERM/flexoCOMPACT warmtepompen zijn daarvan een degelijk bewijs.

 

 

meer over de flexoTHERM/flexoCOMPACT

geoTHERM 3 kW warmtepomp

Met de geoTHERM 3 kW warmtepomp geniet u duurzaam van veel comfort. Deze compacte warmtepomp is beschikbaar in een hybride of all electric variant. 's Winters lekker aangenaam, zomers heerlijk koel en altijd ruim warm water uit de kraan. Wilt u comfortabel wonen, energiezuinig leven en flink besparen?

 

Meer over de geoTHERM 3 kW warmtepomp

Warmtepomp technologie

Alle warmtepompen werken met het principe van een koelkast - met het verschil dat het koelproces omgedraaid wordt. Terwijl een koelkast van binnen naar de omgeving hitte geeft, verwarmt een warmtepomp de warmte van buiten naar binnen. Naast hun verwarmingsfunctie kunnen warmtepompen van Vaillant uw woning ook in de zomer afkoelen.

 • Warmte van buiten - voor binnen
  Warmte van de zon wordt opgeslagen in de lucht, aarde of grondwater. Een warmtepomp maakt gebruik van deze bronnen door deze energie uit de omgeving te trekken en te verhogen tot een niveau dat nodig is voor thuisverwarming. We hebben de juiste warmtepomp voor elke warmtebron.

Warmtepompen in een systeem

In combinatie met de bijbehorende systeemcomponenten kunnen onze warmtepompen op veelzijdige manieren worden uitgebreid, b.v. met zonnestelsels om water- en / of binnenruimteverwarming te ondersteunen, pv-panelen dat elektriciteit voor de warmtepomp produceert of gecontroleerde ventilatie. Altijd perfect gecontroleerd door middel van een systeembeheerder.

Hoe krijg ik mijn warmtepomp?

In drie eenvoudige stappen

Ontdek

Wilt u meer weten over een bepaald onderwerp, of meer weten over onze warmtepompen? Hier vindt u alle actuele downloads met betrekking tot warmtepomptechnologie en onze producten.

Onze warmtepompen

Kosten

Subsidies

Plan

Een Vaillant warmtepomp installateur kan bespreken welke warmtepomp het beste bij uw behoeften past, of het zinvol is om uw systeem uit te breiden en welke subsidies u kunnen ontvangen.

Over tot aanschaf van een warmtepomp

Wilt u een warmtepomp kopen of in uw huidige installatie aanpassen of uitbreiden? Laat u gegevens dan achter voor een offerteaanvraag of neem zelf contact op met een installateur bij u in de buurt.


Offerte aanvragen Contact een installateur

Kosten & subsidies

Subsidie

Wanneer u een warmtepomp aanschaft, maakt u aanspraak op een interessante subsidieregeling.

Subsidie aanvragen

Alle informatie over het aanvragen van subsidie voor uw warmtepomp.

Over Vaillant

Vaillant is een merk met meer dan 145 jaar ervaring in verwarmings technologieën, en we ontwikkelen al 45 jaar warmtepompen. Met ons kan je vertrouwen op:

 • Uitgebreide 2 jaar garantie voor elke Vaillant-warmtepomp
 • Omvattende diensten, b.v. advies, subsidie ​​diensten, klantenservice en nog veel meer
 • Hoogste betrouwbaarheid en kwaliteit
 • Geselecteerde Vaillant gekwalificeerde innovatie partners

Onze geschiedenis

De geschiedenis van Vaillant gaat terug tot het jaar 1874, toen het bedrijf door Johann Vaillant werd opgericht in het Duitse stadje Remscheid. Sindsdien is Vaillant altijd marktleider geweest op het gebied van verwarmings- en ventilatietechnologie.

Lees meer