Zoek
Contact
Verwarmingsadvies

Hr-ketels van Vaillant

Wil je efficiënt verwarmen? Kies dan voor een hr-ketel van Vaillant. Met talloze modellen voor verschillende prijzen vind je altijd een perfecte oplossing voor je woning. Weet je niet welke hr-ketel het beste bij je past? Onze installatiepartners helpen je graag de juiste keuze te maken en voeren de installatie netjes en veilig uit. Gebruik onze keuzehulp voor het bepalen van de juiste verwarming en ontdek welk type verwarming bij je past.

Wat is een hr-ketel?

Een hr-ketel is een zeer zuinige variant op de verwarmingsketel. ‘HR’ staat voor 'hoog rendement'. Uit een hr-ketel krijg je dus veel warmte met relatief weinig brandstof. Met een nieuwe hr-ketel bespaar je flink op je energierekening in vergelijking met oudere modellen. Fijn voor de lange termijn!

Hoe werkt een hr-ketel?

Een hr-ketel verbrandt aardgas om warmte te produceren. Het water wordt verwarmd door warmte uit rookgassen terug te winnen, warmte die anders verloren zou gaan. Vanuit de ketel stroomt het warme cv-water door de radiatoren en kranen.

Hoeveel energie verbruikt een hr-ketel?

Hr-ketels kunnen een rendement behalen van tot 100%, waardoor er geen energie verspild wordt bij het verwarmen van water. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook gunstig voor je portemonnee.

Het exacte gas- en stroomverbruik van een hr-ketel hangt af van de volgende zaken:

Het warmwaterverbruik

Heb je een hoog warmwater gebruik door bijvoorbeeld een bovengemiddeld huishouden, dan vraag je ook meer energie van de ketel.

De grootte van de woning

Grotere woningen hebben meer energie nodig om te worden verwarmd.

Wat zijn de modellen (eenvoudig en combi)?

Er zijn grofweg 2 soorten hr-ketels: solo en combi. Een solo hr-ketel produceert alleen warm water voor de verwarming. Een hr-combiketel verwarmt zowel de verwarming als het water uit de kraan. De hr-combiketel is beschikbaar in verschillende vermogens, zodat voor ieder verbruik een geschikte combiketel mogelijk is. Wij van Vaillant helpen je samen met onze installatiepartners van begin tot eind bij het maken van de juiste keuze.Gaskeur CW-label

Iedere hr-ketel heeft een Gaskeur CW-label, waarbij de afkorting CW voor Comfort Warm water staat. Deze waarde is altijd tussen de 1 en 6 en hoe hoger het getal, hoe meer comfort de hr-ketel je kan bieden. CW1 biedt voldoende capaciteit voor gebruik in alleen de keuken, en bij de CW6 biedt de hr-ketel voldoende capaciteit voor de keuken én douche of bad tegelijkertijd. De hr-ketels van Vaillant hebben altijd een label tussen CW3 en CW6.

Het assortiment van hr-ketels van Vaillant bestaat uit:

Wat kost een hr-ketel?

De prijs voor de koop en installatie van een nieuwe hr-combiketel varieert sterk. Meestal kost het tussen de €1.750 en €3.500, inclusief btw en installatiekosten. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van een aantal zaken:


Het type ketel


Het vermogen


De hoeveelheid installatiewerk


Eventuele bijkomende werkzaamheden bijvoorbeeld aan de leidingen of het rookgasafvoersysteem

Neem contact op met een Vaillant installatiepartner om een inschatting te ontvangen van de kosten. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.