Zoek
Contact
Verwarmingsadvies

Airco van Vaillant

Een aangename temperatuur het hele jaar door.

Een totaaloplossing voor koelen en verwarmen met airco van Vaillant

In landen met hele hete zomers is het de standaard, maar ook in Nederland wordt het gebruik van airco steeds populairder. Dankzij de nieuwste technologie koelen aircosystemen niet alleen, ze verwarmen ook en zorgen voor luchtcirculatie. Ervaar zelf het comfort van deze veelzijdige systemen: niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door met een airco die kan koelen én kan verwarmen! Ontdek direct onze lucht-lucht warmtepomp climaVAIR airconditioner.

Alle voordelen van airco op een rij

Constante temperatuur

Nooit meer zweten of bibberen, maar altijd de perfecte temperatuur in alle ruimtes - met onze airconditioners geniet je van optimaal koel- en verwarmingscomfort.

Snelle installatie in elke woning

Of je nu in een appartement of een eengezinswoning woont, of dat het om een bedrijfspand gaat - onze airco units kunnen flexibel worden geïnstalleerd. Wij bieden je een breed scala aan formaten en combinaties.

Betrouwbare en duurzame werking

De nieuwste technologie en bewezen Duitse kwaliteit zorgen voor een lange levensduur van al onze airconditioningsystemen.

Individuele bedieningsmogelijkheden

Dankzij de intuïtieve afstandsbediening kun je altijd comfortabel de exacte kamertemperatuur instellen die je wenst.

Welke soorten airco zijn er?

Er zijn verschillende systemen en technologieën om één of meerdere ruimtes in jouw woning te koelen en/of te verwarmen. Ontdek welke bij jouw behoeften past.

Mono-split of multi-split airco

Fancoils

Warmtepomp voor koeling

Mono-split of multi-split airco

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten split-aircosystemen. Een mono-split systeem met buiten- en binnenunit is de ideale variant voor het koelen en verwarmen van een enkele kamer. Om de temperatuur in meerdere ruimtes te regelen adviseren wij een multi-split systeem dat maximaal vier binnenunits op één buitenunit aansluit. Hier zijn alle voordelen van split-airco's:

 • Hoge efficiëntie
 • Ruimtebesparend
 • Zelfs geschikt voor oudere gebouwen
 • Breed scala aan functies

Fancoils

Naast de split-aircosystemen, bieden we bij Vaillant ook fancoils aan. Fancoils zijn de perfecte uitbreiding van Vaillant warmtepompsystemen en leveren comfortabele warmte en verkoeling in bijvoorbeeld appartementen en eengezinswoningen.

Warmtepomp voor koeling

Als je je bestaande verwarmingssysteem wilt moderniseren, overweeg dan een klimaatvriendelijke warmtepomp met koelfunctie in plaats van een airconditioningsysteem! In principe is het gebruik van een airco om te verwarmen vergelijkbaar met de fuctionaliteit van een warmtepomp. Om met een warmtepomp de woning te verkoelen, wordt het principe van het airconditoningsysteem toegepast, waardoor de warmtepomp de woning verkoelt. Dit heeft verschillende voordelen:

 • Lage bedrijfskosten
 • Bijzonder klimaatvriendelijke manier van koelen
 • Zeer stille werking

Hulp bij het kiezen van een passend aircosysteem?

Laat je contactgegevens achter en een installateur neemt contact met je op om jouw wensen te bespreken. Vervolgens zal de installateur je voorzien van een passend advies.

Een mono-split airco of multi-split airco?

Welke airco-oplossing voor jou geschikt is, hangt af van jouw woning en hoeveel ruimtes jij wilt kunnen koelen of verwarmen met airco. Vaillant levert zowel mono- als multi-split aircosystemen. Voor het verwarmen van één ruimte of kamer hebben wij ons mono-split aircosysteem. Wil je meerdere ruimtes verwarmen en of koelen, kun je kiezen voor ons multi-split aircosysteem. Onze climaVAIR airco kan zowel als mono-split opstelling als in multi-split opstelling worden geïnstalleerd.


Hoe werkt airconditioning eigenlijk?

Veel meer dan alleen koelen

Airconditioningsystemen zijn flexibel in hun manier van werken. Natuurlijk kunnen ze koelen, maar ze kunnen ook verwarmen en zelfs de lucht zuiveren. Dit is hoe!

 • Net als bij warmtepompen en koelkasten wordt de omgevingswarmte opgenomen door een koelmiddel dat gasvormig wordt.
 • De compressor perst dit gas samen, waardoor warmte ontstaat.
 • Deze warmte wordt vervolgens vrijgegeven door een warmtewisselaar en het gas wordt weer vloeibaar.
 • Dit basisprincipe is niet nieuw; in feite werd in 1834 al een eerste werkend model in gebruik genomen.
 • Moderne airconditioningsystemen werken volgens hetzelfde principe en kunnen het proces ook omdraaien, zodat ze kunnen koelen of verwarmen.

Wat kost een airco?

Ben je overtuigd en overweeg je een airco te kopen? De kosten voor een airconditioningsysteem hangen sterk af van jouw wensen. Een simpele mono-split airco is in aanschaf een stuk goedkoper dan een uitgebreid multi-splitsysteem waarmee je in meerdere kamers de temperatuur reguleert.


Mocht je interesse hebben in een warmtepomp met koelfunctie, dan moet je wat dieper in de buidel tasten – maar in ruil daarvoor krijg je een volwaardig, klimaatvriendelijk verwarmingssysteem. Terwijl de aanschafkosten voor een warmtepomp een stuk hoger liggen dan die van een aircosysteem, zijn de exploitatiekosten relatief laag. Al met al is een climaVAIR aircosysteem in aanschafprijs een stuk voordeliger dan een lucht-water warmtepomp.

Installatie- en onderhoudskosten van airco

De installatiekosten hangen uiteraard nauw samen met het gekozen airconditioningsysteem. Onderhoud is belangrijk om een betrouwbare werking en een lange levensduur te garanderen. De onderhoudsintervallen variëren ook afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden: als het systeem het hele jaar door wordt gebruikt, is het advies om vaker onderhoud te plannen dan wanneer het systeem enkele maanden per jaar werkzaam is. Voor een compleet kostenplaatje, kun je het beste contact opnemen met jouw Vaillant installatiepartner.


Energie-efficiënt en eenvoudig verwarmen met airco

Verwarmen met een airconditioningsysteem

Door het koelprincipe van de airconditioning om te draaien, wordt de verwarmingsfunctie van airconditioningsystemen op een vereenvoudigde manier uitgelegd. De buitenunit van het systeem absorbeert de warmte via het koudemiddel en zorgt ervoor dat deze verdampt. In de binnenunit wordt het weer omgezet in vloeibare vorm. De warmte wordt daarbij overgedragen naar het interieur, dat daardoor opwarmt.

In gebieden waar het zelden erg koud wordt, waardoor centrale verwarming niet de moeite waard is, is tijdelijke verwarming met airconditioning een goede optie.

Bedien je airconditioningsysteem gemakkelijk

Dankzij de intuïtieve afstandsbediening bedien je gemakkelijk het hele airconditioningsysteem. Afhankelijk van je wensen kun je voor elke ruimte niet alleen een andere exacte temperatuur instellen, maar je kunt ook de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid regelen. Zo zorg je altijd voor een optimaal koel- en verwarmingscomfort in huis.

Veelgestelde vragen over airconditioning