Zoek
Contact
Verwarmingsadvies

EEBUS - Efficiënt energiebeheer voor PV-systemen en warmtepompen

De componenten van uw PV- en warmtepompsysteem kunnen communiceren via een EEBUS-interface. Het resultaat is hoger gebruik van zelfopgewekte elektriciteit van uw PV-systeem, i.p.v. terugleveren aan het net, evenals lagere energiekosten en emissies.

Slimme apparaten dragen bij aan de energietransitie. Elektriciteit en warmte uit hernieuwbare energiebronnen, energieopslag, e-mobiliteit en het onderling verbonden gebruik ervan kunnen de emissies aanzienlijk verminderen. De EEBUS-communicatie-interface verbindt slimme apparaten van verschillende fabrikanten met diverse technologieën middels een gemeenschappelijke taal voor energie. Als lid van het Europese EEBUS-initiatief is Vaillant actief betrokken bij de ontwikkeling en handhaving van deze nieuwe en toekomstgerichte technologie als standaard.

Opbouw van het systeem

SegmentProduct
WarmtepomparoTHERM plus, aroTHERM split, flexoTHERM exclusive en flexoCOMPACT exclusive
OpslagDrinkwateropslag: uniTOWER en uniSTOR RW
Bufferopslag: allSTOR VPS
SysteemregelingSysteemregelaar sensoCOMFORT, Internet module sensoNET, sensoAPP
of
Systeemregelaar multiMATIC 700 (f), Internetmodule sensoNET, multiMATIC App
PV-systeemPV-systeem van derden
EnergiebeheerPV-systeem van derden met SMA omvormer en Sunny Home Manager 2.0

Systeemvoorbeeld

Hoe werkt intelligent energiebeheer?

Op basis van actuele weergegevens weet de SMA's Sunny Home Manager de hoeveelheid zoninstraling voor de komende uren. Als er voldoende energie beschikbaar is, wordt de warmtepomp bediend met goedkope zelf opgewekte zonnestroom. Vervolgens kunt u met de sensoAPP of multiMATIC-app kiezen uit verschillende strategieën voor verwarming en warm water. De warmtepomp kan bijvoorbeeld de warmwaterboiler buiten de opgegeven tijdvensters opladen. Op deze manier wordt de zelf opgewekte elektriciteit optimaal benut en hoeft de warmwaterboiler niet op een later tijdstip opgeladen te worden, zonder zelf opgewekte elektriciteit en binnen het gestelde tijdvenster. Het energiebeheersysteem leert ook de typische pieken in het energieverbruik in uw huishouden. Op deze manier kan het de zelfconsumptie van de zelf opgewekte energie verhogen door bijvoorbeeld de wasmachine of vaatwasser buiten piekbelastingstijden te starten. Hierdoor kunnen de elektriciteitskosten worden verlaagd.

Strategieën van de functie "Energieoptimalisatie" bij verwarming en het opwarmen van warm water.

Om uw eigen elektriciteitsverbruik te verhogen en uw uitstoot te verminderen, selecteert u eenvoudig de gewenste strategie voor het gebruik van de beschikbare PV-elektriciteit in de "Energieoptimalisatie" van de sensoAPP of multiMATIC app:

Hoe controleert u de kosteneffectiviteit van uw systeem?

De functie "Energiemonitoring" zorgt voor transparantie bij de opwekking van uw zonne-energie. In uw sensoAPP- of multiMATIC-app kunt u de volgende parameters oproepen:

  • Huidige PV-opwekking [W]
  • Opbrengst per dag, week, maand, jaar [kWh]
  • Huidige netvoeding[W]
  • Teruglevering per dag, week, maand, jaar [kWh]
  • Huidige eigenverbruik [W]
  • Eigenverbruik per dag, week, maand, jaar [kWh]
  • Zelfvoorzieningspercentage [%]
  • Huidig percentage eigenverbruik [%]
  • Piekbelasting [kWp]
  • Feed-in limiet [%]

Vind een passend verwarmingssysteem

Bent u aan het bouwen of aan het moderniseren en weet u nog niet welk verwarmingssysteem voor u geschikt is? Wij bieden u individueel advies.

Bediening van de thermostaat

Hoe bedien ik een Vaillant regelaar? Gewoon intuïtief! Overtuig uzelf en ontdek de voordelen van een intelligent besturingssysteem. Start de simulatie

App

Haal het maximale uit uw verarmingssysteem en bereik een nieuw niveau van comfort en energiebesparing met de myVAILLANT app