Zoek
Contact
Verwarmingsadvies

Ervaar Vaillant warmtepompen via Augmented Reality

  • Plaats onze warmtepompen virtueel in uw huis of tuin
  • Luister hoe stil Vaillant warmtepompen zijn
  • Bekijk video's over de functionaliteit van warmtepompen
  • Bekijk referenties van hoe onze geïnstalleerde warmtepompen er uitzien

Ontdek de functionaliteit van Vaillant warmtepompen

Met behulp van de nieuwste AR-technologie kunt u de Vaillant warmtepompen ervaren als nooit tevoren. De app bevat 3D-schaalmodellen van de binnen- en buitenunits van de Vaillant warmtepomp portfolio. Zo krijgt u eenvoudig een nauwkeurige indruk van de grootte en functionaliteit in en rondom uw woning.

Voordelen van de showPOINT app

Ontdek ons warmtepompportfolio

Van onze alles-in-één oplossing tot onze buitenunits met de bijpassende binnenunits - bekijk ons warmtepompportfolio op een eenvoudige en interactieve manier.

Plaats onze warmtepompen in Augmented Reality

Via Augmented Reality kunt u onze warmtepompen in uw huis of tuin plaatsen. Zo kunt u samen met de installateur het juiste product kiezen en voorafgaand aan de installatie de perfecte positie kiezen.

Bekijk informatieve video’s

Om de technologie achter warmtepompen te begrijpen, kunt u video’s bekijken waarin dit wordt uitgelegd. Ze demonstreren de functionaliteit van een warmtepomp en het gebruik voor modernisering of koeling op een manier die makkelijk te begrijpen is.

Bekijk referenties

Met onze referenties kunt u zien hoe onze warmtepompen er in het echt uitzien. Of het nu gaat om een eengezinswoning of een appartementencomplex – onze producten worden al in een breed scala aan woningtypen gebruikt.

Hoe kan AR mij helpen bij de aanschaf van een warmtepomp

Met AR-technologie wordt de realiteit digitaal uitgebreid. Daarom helpt de showPOINT app u met het visualiseren van hoe onze warmtepompen er in de tuin uitzien, hoe de afmetingen passen bij de geplande locatie en meer. U kunt de warmtepomp vanuit verschillende afstanden of hoeken bekijken. Zo voorziet de app u van een realistische visualisatie – alsof de warmtepomp al geïnstalleerd is.

Plaats het product in 4 stappen

Stap 1: Selecteer het product

Stap 2: Scan het oppervlak

Stap 3: Selecteer de grootte

Stap 4: Plaats het product

Stap 1: Selecteer het product

In het menu kunt u het product selecteren dat u wilt zien. Druk in de productdetailpagina op de oranje knop ''Product Plaatsen'' en u bent klaar om het product virtueel te plaatsen.

Stap 2: Scan het oppervlak

Om het product te plaatsen, scant u eenvoudig de omgeving door de smartphone te bewegen om een oppervlak te herkennen.


Onze hint: Het is het beste om de smartphone langzaam te bewegen. Gebruik een ruim oppervlak dat niet reflecteert. Zodra het product zich buiten het beeld bevindt, geeft de app dit aan door middel van een pijl. Volg de pijl om het product terug te vinden.

Stap 3: Selecteer de grootte

Zodra de omgeving is herkend, verschijnt het geselecteerde product. Als een product beschikbaar is in verschillende kW-maten, is er een maatselectie. Door de gewenste kW-knop te selecteren, wordt de bijbehorende grootte weergegeven.


Onze tip: Deze functie is ook zeer geschikt om klanten snel en gemakkelijk de maatverhoudingen van de verschillende varianten te laten zien.

Stap 4: Plaats het product

U kunt nu de positie van het product verfijnen. Sleep het product met één vinger om het naar voren of naar achteren te verplaatsen. Of gebruik twee vingers om het te draaien. Bovendien kunt u de hoogte van de buitenunits aanpassen om wand- of dakmontage te simuleren. En tenslotte kunt u het product plaatsen met de oranje knop.

Ontdek het product

Ervaar het geluid

Neem een foto

Ontdek de dimensies

Pas de grootte aan

Ervaar het geluid

Als u een buitenunit heeft geplaatst, kunt u ervaren hoe stil de unit in de tuin zou zijn. Druk daarvoor op de oranje knop. Vervolgens moet u het volume van het sfeergeluid aanpassen en bevestigen. Nu kunt u luisteren naar het geluid van de warmtepomp. Door heen en weer te bewegen kunt u eenvoudig aantonen hoe stil onze warmtepompen zijn op verschillende afstanden. Ook kunt u laten horen hoe weinig het geluid van de warmtepomp in de nachtmodus stoort.


Onze tip: U heeft de beste geluidservaring door een kop- of hoofdtelefoon te gebruiken.

Neem een foto

Zodra u samen met de installateur een positie heeft bepaald voor de warmtepomp, kunt u een foto maken van de warmtepomp. Het helpt om samen de uiteindelijke positie te bepalen. Uw installateur kan deze foto ook gebruiken als visualisatie in het voorstel.


Onze tip: Maak ook een foto met de warmtepomp en de afmetingen van de installatie.

Ontdek de dimensies

Met de afmetingen van de installatie kunt u samen met uw installateur kijken of de warmtepomp in uw huis of tuin past. Bovenal illustreren de afmetingen eenvoudig de "veilige zone" van de warmtepomp.

Pas de grootte aan

Het 3D-product wordt in eerste instantie in zijn oorspronkelijke formaat geplaatst. Zo kunt u een goede indruk krijgen hoe de warmtepomp er daadwerkelijk uit zou zien. U kunt de grootte van het product schalen door met twee vingers te knijpen. Om terug te gaan naar de oorspronkelijke grootte, drukt u op de 1:1 knop.

Aan de slag met showPOINT

Om direct te beginnen met het virtueel ontdekken van Vaillant warmtepompen, hoeft u alleen maar de showPOINT app te downloaden in de App Store of via Google Play. De app is voor iedereen toegankelijk en te downloaden. Ook uw installateur kan de app downloaden en u kunt er tegelijkertijd samen en contactloos gebruik van maken.

Scan de QR en download showPOINT in de App Store.

Geschikt voor iPhone 6S en nieuwer & iOS 11 of hoger vereist.

Scan de QR en download showPOINT in Google Play.

Geschikt voor toestellen met ARCore ondersteuning & Android 11 of hoger vereist.