Zoek
Contact
Verwarmingsadvies

Elektrische boilers van Vaillant

Overweeg je een elektrische boiler aan te schaffen? De installatiepartners van Vaillant helpen je de juiste boiler te kiezen voor jouw verbruik, zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt.

Elektrische boilers voor de douche, voor de keuken of beide?

Als je een elektrische boiler laat installeren, dan kun je kiezen uit boilers voor de douche, keuken of allebei. De keuze hierbij ligt aan hoeveel jouw huishoudelijke verbruik is en de afstand tussen de boiler en je kraan.

Kleine elektrische boiler voor de keuken

Elektrische boilers van 50 tot 120 liter

Elektrische boiler voor de douche en keuken

Kleine elektrische boiler voor de keuken

Vaillant biedt elektrische boilers voor de keuken in verschillende formaten, zoals een 10-liter boiler. Door zijn compacte formaat is het voordeel dat deze dicht bij de kraan geplaatst kan worden, waardoor je snel warm water hebt en energie bespaart. Het kleine formaat maakt het ook gemakkelijk om achter een keukenkastje te verbergen.

Elektrische boilers van 50 tot 120 liter

Voor groter warmwaterverbruik in de badkamer of keuken heeft Vaillant ook elektrische boilers van 50 tot 120 liter. Deze zijn geschikt voor huishoudens van twee tot drie personen. Ook zijn deze ideaal te combineren. Plaats er een in de keuken en een in de badkamer om zo de afstanden tussen boiler en kraan te verkleinen.

Elektrische boiler voor de douche en keuken

Voor huishoudens die één boiler willen is onze grootste boiler van 200 tot 300 liter ideaal. Deze is perfect voor grote huishoudens van 4 of meer personen met één centrale locatie voor de boiler.

Twijfel je nog? Onze installatiepartner helpt je om de juiste keuze te maken voor jouw woning.

Hoeveel liter moet mijn elektrische boiler zijn?

Welk inhoud je elektrische boiler moet hebben hangt af van het aantal bewoners en je warmwaterverbruik. Over het algemeen is elektrische boiler van 10-50 liter voldoende voor één persoon. Een elektrische boiler van 80-100 liter is dus geschikt voor 2-3 personen. Bij vier of meer personen is meestal een elektrische boiler van 120-150 liter geschikter, zoals de eloSTOR exclusive of eloSTOR pro. Is je verbruik hoog, bijvoorbeeld in jouw horecaonderneming? Kies dan voor een elektrische boiler van 200 of 300 liter. Zo heb je altijd snel en voldoende warm water.

Bespaart een elektrische boiler gas?

Ja, een elektrische boiler bespaart zeker gas, omdat het alleen op elektriciteit werkt. Daarnaast hebben enkele elektrische boilers van Vaillant ook Smart Control. Deze functie leert jouw warm tapwatergebruik kennen en zorgt ervoor dat de boiler alleen op temperatuur gehouden wordt wanneer er regelmatig warm water wordt gebruikt. Hierdoor kan er tot 7% op het energieverbruik voor warm tapwater worden bespaard.

Let wel: Je precieze financiële besparing is afhankelijk van de actuele gasprijs en elektraprijs. Onze installatiepartners helpen je graag bij deze berekening.

Wat is een warmtepompboiler?

Als je het écht duurzaam wilt aanpakken, is de warmtepompboiler aroSTOR iets voor je. In combinatie met een warmtepomp haalt deze 75% van de energie voor warm kraanwater uit de buitenlucht. Ook kom je met deze installatie in aanmerking voor handige subsidies. Zo verdien je de kostprijs nog eens sneller terug. Ook financieel is de warmtepompboiler dus een goede keuze.

Wat kost een elektrische boiler?

De kosten van een elektrische boiler zijn afhankelijk van het formaat en de nodige functies. Hoe groter de boiler hoe hoger de aanschafprijs. Houd bij het maken van je keuze ook rekening met de kosten voor bijvoorbeeld elektriciteit. Overweeg hierbij of elektrisch stoken voordeliger is voor je. Ook verbruikt niet ieder huishouden natuurlijk even veel water. De installatiepartners van Vaillant vertellen je graag meer over deze afwegingen en helpen je kiezen.

Hoe kan ik een elektrische boiler installeren?

Een elektrische boiler wordt geïnstalleerd door een gecertificeerde installateur. Je mag deze dus niet zelf installeren. Vind hier een installateur bij jou in de buurt.