Zoek
Contact
Verwarming vinden

Duurzame verwarming en warm water

Nieuwe regelgeving leidt naar een groenere toekomst. Vaillant helpt u daar te komen.

Op 26 september 2015 worden nieuwe EU-regels toegepast die van invloed zijn op alle ketels en verwarmingssystemen die na deze datum geïnstalleerd zijn. Deze regels zijn beter bekend als de ErP-richtlijn voor energiegerelateerde producten. Het is juridisch bindende criteria voor energie efficiëntie en uitstoot.

Een belangrijk onderdeel van de ErP regelgeving zijn de labels. Deze labels geven informatie over het product, de prestaties ervan en de energie-efficiëntie. De labels zijn ontworpen om u te helpen met het maken van een weloverwogen keuze voor de beste verwarming- en warm water oplossing in uw huis.

Net zoals de labels die u op dit moment kent van witgoed zoals wasmachines en koelkasten, classificeren die voor verwarmingssystemen van G naar A++ voor boilers en van G naar A.

Een bijkomend gevolg van deze veranderingen is, dat het op één uitzondering na, niet langer mogelijk is om niet-condenserende toestellen te installeren. Ondanks het feit dat ze aanzienlijk energie-efficiënter zijn, bieden condensatieketels nu nog de standaard oplossing voor de meeste kleine en middelgrote installaties.

Vaillant produceert al lang voor de condensatietechnologie een assortiment van zeer efficiënte condensatieketels die voldoen aan de nieuwe richtlijnen. Om de efficiency verder te verhogen, kunnen deze worden gecombineerd met duurzame technologieën van Vaillant, zoals warmtepompen en zonnepanelen om een echt groene en duurzame verwarming- en warm water oplossing voor uw huis te creëren.

 

Vaillant en de ErP regelgeving

Energie-efficiënte oplossingen voor de toekomst van uw huis

Bij Vaillant is duurzaamheid erg belangrijk. Het is de kern van ons bedrijf. We staan volledig achter de ErP regelgeving en de inspanningen van de EU om duurzaamheid en efficiënter energieverbruik te bevorderen. Vaillant bezit zowel de technologische expertise als de milieubewuste aanpak om u te helpen deze doelen te bereiken. In 2010 hebben we onze eigen 10-jaren doelstelling gesteld om de uitstoot van CO2 van onze productieprocessen met 25% te verminderen, het verbeteren van energie efficiëntie, waterverbruik en afval met 10%.

Vaillant kan u helpen bij het verduurzamen van uw huis. Of u nou een nieuw huis bouwt, een bestaand huis moderniseert of uw huidige woning een upgrade geeft.

Met een uitgebreid assortiment van duurzame- en conventionele oplossingen in het product portfolio, zal uw lokale Vaillant installateur in staat zijn u te helpen de beste oplossing voor uw behoeften te vinden. U kunt er zeker van dat het niet alleen voldoet aan alle in de verordeningen vastgestelde criteria, maar ook dat het een goed energielabel heeft.

Efficiëntie is niet alleen over het milieu en de regelgeving. Door het aanbrengen van een nieuwe energie-efficiënte Vaillant verwarming, kunt u genieten van maximaal gemak en comfort met verwarming en warm water en kunt u geld besparen op hetzelfde moment.