Zoek

R&D Center

Op 28 oktober 2016 is in het Duitse Remscheid, sinds 1874 de thuishaven van Vaillant, de eerste steen gelegd voor het nieuwe research en development centrum.

Nieuw Vaillant R&D-centrum in de maak

technologische ontwikkeling met het accent op duurzaamheid

In de Duitse stad Remscheid, waar Vaillant in 1874 is opgericht, zullen 570 Vaillant-medewerkers vanaf de lente 2018 hun werkplek vinden in een gloednieuw duurzaam gebouwencomplex. Naast het bestaande productiebedrijf is in oktober 2016 de bouw gestart van een 9.000 m2 groot testcentrum en twee kantoorgebouwen die samen 14.500 m2 in beslag nemen. Een glazen atrium slaat de verbinding tussen beide.

In het nieuwe R&D-centrum zal het accent op de ontwikkeling van milieu- en energievriendelijke technologie liggen, met name warmtepompen, efficiënte hr-keteltechnologie, technisch complexe systeemoplossingen, intelligente regelaars en digitale ondersteunende diensten. Zo wil Vaillant zijn bijdrage leveren aan de Europese milieubeschermingsdoelstellingen.

In het testcentrum komen meer dan 230 testbanken, waaronder 40 testbanken voor warmtepompen. 21 klimaatkamers en een laboratorium voor val- en windtesten. Door het afval van de testbanken te hergebruiken voor de verwarming van het R&D-centrum, onderschrijft Vaillant meteen ook zijn eigen duurzaamheidsstandaarden.