Zoek
Contact
Verwarming vinden

Hybride systemen

's Winters lekker behaaglijk, in de zomer heerlijk koel en altijd ruim warm water uit de kraan.

Met een duurzaam hybride systeem van Vaillant geniet u volop van alle comfort. Milieuvriendelijk en zonder zorgen. U bespaart immers tot 35% op energie en tot 25% op uw energiekosten (Bron: NVI). Bovendien verlaagt u de CO₂-uitstoot tot 35%. Uit onze berekening met de gegevens van het NVI blijkt dat een gemiddeld rijtjeshuis zo'n 725 euro per jaar bespaart op basis van de energieprijzen in 2022.

Al vanaf de eerste dag bespaart u met een hybride systeem op uw energiekosten. Het milieuvriendelijke totaalsysteem haalt duurzame natuurlijke energie uit de bodem of uit de lucht.

 

Duurzaam voor dummies

Groene energie

De warmte uit de duurzame energie-bron wordt door de geluidsarme warmtepomp opgenomen en afgegeven aan uw cv-installatie. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om uw woning te verwarmen zonder dat daarbij gebruik wordt gemaakt van uw cv-ketel.

Als de warmtevraag hoger is dan de warmtepomp kan leveren springt de cv-ketel bij. Een optimale combinatie. De slimme thermostaat berekent zelf welke energiebron het hoogste rendement biedt rekening houdend met de gas- en energiekosten.

In de zomer kunt u uw woning met het geoTHERM hybride systeem ook koelen. Daarvoor wordt het warmtepompproces omgekeerd. De koelte uit de bodembron wordt opgenomen door de warmtepomp en vrijwel direct afgegeven aan uw cv-installatie. Dit kan de temperatuur in uw woning tot 5 °C verlagen. De warmte uit uw woning wordt opgeslagen in de bodembron. Zo bent u altijd verzekerd van maximaal comfort.

Labelverbetering

Behalve maximaal comfort biedt het geoTHERM hybride systeem nog meer voordelen. Zo is het systeem flexibel, compact en eenvoudig toe te passen. Perfect voor zowel bestaande huizen als nieuwbouwwoningen. Als eigenaar van een bestaande woning kunt u wel drie stappen maken in energielabelverbetering waardoor uw huis zijn waarde verhoogt. Hierdoor maakt u uw huis ook toekomstbestendig.

Bovendien is het systeem toe te passen met Vaillant hr-ketels vanaf 2006 (met eBUS aansluiting).

Met het geoTHERM hybride systeem geniet u duurzaam van veel comfort. U bespaart energie, zorgt voor minder CO₂-uitstoot en maakt gebruik van een groene energiebron. Bovendien is het energiezuinige systeem muisstil door de beste dempingstechnieken en perfecte isolatie. Zo is de luchtunit van binnen en buiten geïsoleerd en uitgerust met een modulerende gelijkstroom ventilator die langzaam en geruisloos opstart.

Daarnaast is de zeer efficiënte warmtepomp geluidsarm door de drievoudig gedempte compressor. Dit alles maakt het geoTHERM hybride systeem trillingvrij en fluisterstil. Dompel uzelf dag in, dag uit in warme en koele weldaad zonder dat u het milieu belast.

Beste kwaliteit

Of u nu kiest voor een grondbron of luchtunit, met het geoTHERM hybride systeem haalt u de beste kwaliteit in huis. Vaillant heeft haar jarenlange kennis gecombineerd met de nieuwste technieken en beste materialen met een lange levensduur. Alles om u duurzaam en comfortabel te laten genieten.

Compact design

Het geoTHERM hybride systeem is een lust voor het oog. Mooi, strak vormgegeven toestellen die zorgen voor een rustige, maar luxe uitstraling. Tevens is het systeem zeer flexibel te plaatsen.

Koelen in de zomer

Op warme zomerdagen is uw woning heerlijk koel met het geoTHERM hybride systeem. Daarvoor gebruikt het energiebesparende totaalsysteem uw vloerverwarming waarmee een aangename temperatuur wordt afgegeven. De opgenomen warmte verlaat via de warmtepomp uw woning en wordt aan de buitenlucht afgegeven of opgeslagen in de aarde.

Koelen met de ramen open

Uw woning koelen via uw vloerverwarming kent veel pluspunten. Door de koeling met het geoTHERM hybride systeem gebruikt u minimale energie voor maximaal comfort. U kunt namelijk koelen met de deuren en ramen gewoon open! Het grote voordeel ten opzichte van airconditioning is dat bij dit systeem geen losse units in de kamers of buiten nodig zijn, en door de passieve koeling bespaart u flink op uw energierekening. De constante lage temperatuur zorgt ervoor dat het binnenklimaat in uw huis altijd aangenaam blijft. Bovendien heeft u met het geoTHERM hybride systeem geen last van luchtbeweging waardoor er geen stof wordt verplaatst.

Slimme techniek

Het geoTHERM hybride systeem zit boordevol slimme en bewezen technieken. Het hart vormt de intelligente systeemregeling die continu kiest voor de meest efficiënte warmtebron met het hoogste rendement. Rekening houdend met de actuele gas- en elektriciteitsprijzen. Daarnaast wordt de buitentemperatuur via de buitensensor constant in de gaten gehouden en meeberekend. Zo profiteert u altijd van de meest voordelige optie, de warmtepomp of de hr-ketel.

Gebruiksvriendelijke design thermostaat

Het geoTHERM hybride systeem wordt aangestuurd door een stijlvolle gebruiksvriendelijke design thermostaat. De thermostaat is voorzien van een groot blauw verlicht display. Daarnaast is deze zeer eenvoudig handmatig en/of met een weekprogramma instelbaar. De gewenste temperatuur is te allen tijde met de draaiknop direct aan te passen.

Tevens is een zogeheten 2-temperaturenzonekit beschikbaar waarmee u onafhankelijk de temperatuur op uw beneden- en bovenverdieping kunt regelen. U maakt hierbij gebruik van een 2e thermostaat namelijk de VR 81. Dit maakt het veelzijdige totaal-systeem zeer gemakkelijk in het gebruik en u bespaart op efficiënte wijze energie.

2 modellen bodem en lucht

De grond en de buitenlucht zijn gratis beschikbare energiebronnen. Hier maakt het geoTHERM hybride systeem dan ook maximaal gebruik van. Het totaalsysteem is verkrijgbaar in twee modellen. Bent u klein behuisd of heeft u de ruimte? Er is altijd wel een systeemmodel dat bij u past! U kiest gewoonweg voor de beste oplossing. De luchtunit, warmtepomp en hr-ketel zijn namelijk heel flexibel uit elkaar te plaatsen tot zelfs 10 meter afstand van elkaar.

Waarom Vaillant?

  • maximaal comfort: verwarming, warm water en koeling;
  • forse besparing op primaire energie en op energiekosten;
  • flinke verlaging CO₂-uitstoot;
  • labelverbetering tot wel drie stappen in bestaande huizen;
  • maximale EPC-verlaging bij nieuwbouwwoningen;
  • flexibel systeem door ruimtebesparende opbouw;
  • intelligente besturing;
  • 2-temperaturenzonekit voor onafhankelijke temperatuurregeling;
  • gebruiksvriendelijke, intelligente design thermostaat.