Zoek
Contact
Verwarming vinden

Duurzame energie

Duurzame energie kan worden gewonnen uit water, wind, zon, de aarde of hernieuwbare grondstoffen. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen zijn de meeste van deze energiebronnen onbeperkt en gratis beschikbaar.

Fossiele brandstoffen, zoals steenkool, olie en gas, zijn ontstaan uit dode planten en dieren over een periode van miljoenen jaren. Deze bronnen zijn dus beperkt beschikbaar en worden steeds duurder. Het is daarom tijd dat we naast of in plaats van fossiele brandstoffen duurzame energie gaan gebruiken.

Het gebruik van duurzame energie draagt bij tot een beter milieu. Bij de verbranding van fossiele brandstoffen komt koolstofdioxide vrij. Koolstofdioxide is een van de belangrijkste oorzaken van de opwarming van de aarde. Bij het gebruik van duurzame energiebronnen worden veel minder schadelijke gassen uitgestoten.

 

Duurzaam voor dummies

Duurzame energie verkleint de ecologische voetafdruk

Er zijn veel technologieën die gebruikmaken van duurzame energie. Molens draaien al honderden jaren op de kracht van water en wind. Het was een voor de hand liggende stap om deze technologieën te moderniseren en te gebruiken voor de opwekking van energie.

Om zonne-energie en geothermische energie te kunnen benutten, zijn enkele technische innovaties nodig. Dankzij intelligente besturingstechnologie kan efficiënt en spaarzaam gebruik worden gemaakt van de beschikbare bronnen. Er zijn zeer efficiënte ketels waarin warm water voor later gebruik kan worden opgeslagen. Een modern verwarmingssysteem bestaat uit veel verschillende onderdelen die in een netwerk moeten samenwerken.

Zonnesystemen en warmtepompen van Vaillant zijn voorzien van intelligente technologie en staan garant voor een zeer efficiënt gebruik van duurzame energie. Tegelijkertijd bieden ze u het hoogste verwarmings- en warmwatercomfort.

Meer informatie over warmtepomptechnologie

Meer informatie over zonneboilers

Meer informatie over zonnepanelen

Duurzame energie voor nieuwe gebouwen

Als u een nieuw huis of pand wilt bouwen, is het verstandig om na te gaan welke duurzame vormen van energie beschikbaar zijn. Daarmee kunt u op lange termijn geld besparen. Als u duurzame energie gebruikt, komt u misschien zelfs in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten, in de vorm van subsidie.

Door het gebruik van duurzame energie verkleint u bovendien uw ecologische voetprint.