Zoek

Referentieprojecten

De producten van Vaillant worden ingezet in fraaie toonaangevende renovatie- en nieuwbouwprojecten. Hieronder vindt u een greep van projecten waar wij erg trots op zijn.

Pilot met nul-op-de-meter portiekflat met 8 woningen in Utrecht

In de Utrechtse wijk Overvecht is in een zogenaamde Intervam-flat één portiek met 8 woningen nul-op-de-meter gemaakt. Het gaat om een pilot van woningcoporatie Mitros vol met bouwkundige en installatietechnische uitdagingen. Er worden verschillende warmtepompsystemen uitgeprobeerd. De eerste resultaten zijn zeker positief.

Duurzame installatie Zorgvoorziening Eemhorst in Soest

Het buitenterrein is nog in aanleg. Bouwvakkers lopen her en der over het terrein. Project De Eemhorst in het buitengebied van Soest is in de afrondende fase. Eén woongebouw is inmiddels opgeleverd en bewoond, de andere twee volgen op korte termijn.

Warmtepompen in cascade bij bedrijfspand Kolhorn

In het Westfriese dorpje Kolhorn is het afgelopen jaar een nieuwe bedrijfspand opgeleverd van zo’n 1.500 vierkante meter. Jan Bakker Verwarming uit Anna Paulowna legde de verwarmingsinstallatie aan en voorzag en passant het woonhuis van een nieuw verwarmingssysteem.

22 geschakelde woningen in Amersfoort

In Amersfoort wordt hard gewerkt om een nieuwe wijk vorm te geven. Wij bezoeken vandaag een rij van 22 geschakelde woningen. Iedere woning krijgt een energiezuinige warmtepompinstallatie, geïnstalleerd door Technisch Bureau van Slooten.

Nieuwbouwappartementen in Gorredijk

In het dorpshart van het Friese Gorredijk werd een deel van het HEMA-gebouw opnieuw opgestrokken voor 8 nieuwe appartementen die allemaal voorzien zijn van een duurzame Vaillant-installatie.

Cascadesysteem in zeecontainer

Jan Bernaert van installatiebedrijf BITTE in Weert bouwde voor aspergeteler Custers& Deuren een cascadesysteem voor het verwarmen van aspergebedden. Dat verwarmen wordt gedaan om ruim voor het aspergeseizoen al te kunnen oogsten.

Hotel Keizershof Aalst

Hotel Keizershof bestaat al 25 jaar. Sinds kort wordt de locatie met zeventig kamers verwarmd met een Vaillant Cascade-systeem.

Verduurzaming vrijstaande woning in Tolbert

De familie Vogelzang woont alweer 25 jaar in het hartje van het Groningse dorp Tolbert. Toen de woning destijds gerenoveerd werd dacht niemand aan duurzame maatregelen. Vandaag beschikt het huis over zonnecollectoren, pv panelen en een warmtepomp.

Migrantenwoningen in Swifterbant

Op de plek waar ooit een boerderij stond - aan de Visvijverweg in Swifterbant - zijn 148 tweepersoons woningen gebouwd, bestemd voor Poolse arbeidsmigranten.

Nul-op-de-meter corporatiewoningen

De vier gerenoveerde woningen maken onderdeel uit van een bijzondere pilot, waarin de huizen niet alleen omgebouwd zijn tot nul-op-de-meter-woningen, maar ook aardbevingbestendig zijn gemaakt.

Villa in 't Groene Hart

De luxe nieuwbouwvilla met een bodemgebonden warmtepompsysteem staat namelijk midden in ’t Groene Hart. De duurzame installatie bevindt zich in het souterrain van de woning.

Villa Wassenaar

Toen de bewoners van een nieuwbouwwoning in het westen van het land Peter de Witte vroegen alle installaties te verzorgen, hadden ze één wens: het moest duurzaam.

Duurzame renovatie in Zaandam

Duurzaamheid, de wens om het huis zo veel mogelijk off-grid te krijgen en comfortverhoging waren de redenen die Peter Verbiest voor aardwarmte deden besluiten.

Duurzaam huis de Bilt

De duurzame installatie van deze jaren 50-woning in De Bilt bestaat uit een Vaillant aroTHERM waterpomp (buitenunit), buffervat en een HR-combiketel.

Partciuliere woning Breukelen

Het geoTHERM hybride 3 kW warmtepompsysteem van Vaillant bestaat in deze woning uit een gesloten bodemwisselaar met aardwarmte als warmtebron en een warmtepomp.

Villa Nieuw-Buinen

Toepassing van een allSTOR buffersysteem en geoTHERM warmtepomp gecombineert met thermische zonnecollectoren.

Bedrijfspand nieuwkoop

Krimpenfort Installatietechniek kies voor geoTHERM hybride systeem voor het eigen bedrijfspand.

Duurzame woning Lengel

Deze woning heeft het geoTHERM hybride systeem in de kelder geplaatst en zal binnenkort uitgebreid worden met de zonneboiler.

Villa Nieuwkoop

Toepassing van de duurzame grondgebonden geoTHERM hybride warmtepomp in combinatie met een zuinige ecoTEC plus hr-ketel.

Villa Nieuwkoop Tripple Solar

Duurzame hybride warmtepomp gecombineert met zonne-energie verlaagt de CO2-emissie met 35%

Jachthaven Monnickendam

Installatie van duurzaam allSTOR systeem voorzien van 12 collectoren. Het systeem zorgt voor zowel verwarming als warm tapwater.

Openluchtzwembad Dwingeloo

Openluchtzwembad wordt verwarmd door 50 zonnecollectoren die warmte afgeven aan het allSTOR buffervat.

Villa Oldenzaal

geoTHERM hybride systeem in uitermate flexible opstelling op zolder. Piekbelasting wordt opgevangen door de hr-ketel.