Zoek

Het hoogste rendement en meer ruimte in het huis

Wuppertal, Duitsland

Economisch en milieuvriendelijk

Onze mooie oude woning op het platteland is nu ook uiterst milieuvriendelijk, dankzij het nieuwe complete energieconcept van Vaillant. Doordat onze nieuwe warmtepomp buiten werd geïnstalleerd, hebben we extra binnenruimte gekregen en hoeven we de woning niet meer uit te breiden.

Bouwgegevens

Het energieconcept

Bouwgegevens

Bouwgegevens

 • Bestaande woning – gebouwd in 1968
 • Plat dak met twee verdiepingen
 • 130 m2 woonoppervlakte
 • Bestaande radiatoren voor warmte-afgifte
 • Een programma van thermische verbeteringen, van wand- en zolderisolatie, was al uitgevoerd
 • Benodigde ruimte aanwezig in de woning

Het energieconcept

Het energieconcept

 • aroTHERM plus luchtwarmtepomp met een vermogen van 12 kW, ontwikkeld voor klimaatbewuste modernisering en heeft een bijzonder stille werking
 • uniTOWER plus binnenunit met 190 l geïntegreerde warmwaterboiler
 • Extra 100 l buffercilinder
 • Pv-panelen met een vermogen van 7,7 kWp
 • Intelligente ruimteverwarming via de multiMATIC VRC 700 systeemregelaar

Het startpunt

Toen Wolfgang en Yana Noll in 2005 de woning overnamen, werd hun nieuwe woning volgens de oude normen verwarmd, voorzien van een olie gestookte ketel en slechte isolatie. Ook toen al was de energiezuinigheid van een woning van groot belang voor het echtpaar. Ze installeerden pv-panelen en isoleerde het huis opnieuw. De familie Noll bereikte al snel de grenzen van het optimaliseren van het energiesysteem in hun huis. Het laatste onderdeel om het huis van de familie Noll volledig milieuvriendelijk en op zijn efficiëntst te maken, was het upgraden van het verwarmings- en warmwatersysteem. De Noll-familie was op zoek naar een eigentijdse, milieuvriendelijke oplossing en had ook behoefte aan extra ruimte voor een muziekkamer.

Verwarmingsconcept voor de toekomst

De woning had bestaande radiatoren die groot genoeg waren voor de warmteoverdracht en er waren al pv-panelen aanwezig. Hier werd rekening mee gehouden en het werd geïntegreerd in een compleet, milieuvriendelijk verwarmingsconcept voor de woning in Wuppertal. De aroTHERM plus garandeert een hoog verwarmingscomfort en een warmwatervoorziening. Deze oplossing is plaatsbesparend en bijzonder efficiënt vanuit milieuoogpunt.

De oplossing

Er werd een compleet verwarmingsconcept ontwikkeld voor een milieuvriendelijke productie van huishoudelijke warmte en warm water in de woning. Het oude olie gestookte systeem werd vervangen door de uniTOWER plus met een compacte binnenunit, die slechts 0,5 m² ruimte nodig heeft. Door het verwijderen van de oude olietank kreeg de Noll-familie 14 m² ruimte in de kelder om te kunnen gebruiken voor hun nieuwe muziekkamer. De super stille aroTHERM plus buitenunit werd buiten naast de woning geïnstalleerd. Hiermee wordt 75% van de energie opgewekt met behulp van omgevingslucht om de Noll-familie van warmte en warm water te voorzien.

De aroTHERM plus met een vermogen van 12 kW is speciaal ontworpen voor een hoge warmtebelasting en kan hoge vertrektemperaturen bereiken. De grote radiatoren die al in huis waren, konden met uitstekende resultaten worden gebruikt. In combinatie met de pv-panelen, die regeneratieve energie kan leveren ter ondersteuning van het systeem, zal de Noll-verwarmingsinstallatie altijd werken, zelfs als het weer extreem koud is voor een langere periode.

Met de bijbehorende multiMATIC VRC 700 digitale systeemregelaar kan zowel de warmtepomp als het opgenomen vermogen van de pv paneleninstallatie worden geregeld.

Waarom kiezen voor Vaillant een goede beslissing is

De Noll-familie heeft hun behoefte aan optimalisatie voorgelegd aan een vakkundige technicus uit Wuppertal. Deze technicus is zeer vertrouwd met moderne verwarmingssystemen en beveelt de innovatieve oplossingen van Vaillant met een zuiver geweten aan. Hij heeft gekozen voor een milieuvriendelijk, indrukwekkend energieconcept dat voldoet aan de eisen van het klimaatpakket van 1 januari 2020 en perfect aansluit bij de eisen van Wolfgang en Yana Noll.

Heeft u interesse in de aroTHERM plus?

Als u overweegt om een aroTHERM plus aan te schaffen, dan kunt u via onderstaande knop meer informatie verkreigen en een een offerte aanvragen.