Zoek
Contact
Verwarming vinden

Thermostaten

De mogelijkheden van verwarmings- en warmwatersystemen kunnen alleen volledig en optimaal worden benut in combinatie met een thermostaat. Met een verwarmingsthermostaat regelt u de parameters en instellingen van uw verwarmingssysteem om ze aan uw individuele behoeften aan te passen.

Om efficiënt gebruik te kunnen maken van een verwarmingssysteem, is een thermostaat nodig met diverse bedienings- en regelfuncties. De werking van het systeem wordt beïnvloed door een of meer in- en outputvariabelen, zoals de intensiteit van de zon of de buitentemperatuur.

Door voortdurend actuele waarden (zoals de werkelijke temperatuur in de woonkamer) te meten en te vergelijken met de gewenste waarden (zoals de ingestelde temperatuur voor de woonkamer), kan het systeem zichzelf aanpassen om de ingestelde doelwaarden te halen.

Voordelen van een thermostaat

  • Helpt energie besparen;
  • eenvoudige bediening;
  • comfortabele temperaturen;
  • past de temperatuur aan de weersomstandigheden aan.

Thermostaten voor elke behoefte

Bijna elk verwarmingssysteem heeft tegenwoordig een thermostaat. Thermostaten spelen een belangrijke rol in systemen die uit meerdere onderdelen bestaan, zoals een hr-ketel op gas gecombineerd met een zonneboiler en een voorraadvat. De thermostaat zorgt ervoor dat de verschillende onderdelen efficiënt met elkaar samenwerken.

Het enige wat u hoeft te doen is de gewenste kamertemperatuur instellen. De thermostaat doet de rest.

Kamertemperatuur afhankelijk van weer en aanwezigheid

Thermostaten van Vaillant zorgen dat uw systeem optimaal functioneert en helpen u zo energie te besparen. Een weersafhankelijke thermostaat past bijvoorbeeld de stroomtemperatuur van het verwarmingswater automatisch aan de buitentemperatuur aan. De verwarmingstijden kunnen ook afzonderlijk worden aangepast, zodat de temperatuur tijdens een korte afwezigheid kan worden verlaagd en vanuit de vakantiemodus op tijd weer kan worden verhoogd, zodat u niet in een koud huis thuis hoeft te komen.

Thermostaat bediening en onderhoud op afstand

Dankzij de huidige communicatiemodules kunt u uw thermostaat met een smartphone of tablet op afstand bedienen via internet. Zo kunt u de temperatuur in elke kamer afzonderlijk regelen. Daarnaast kan een verwarmingstechnicus op afstand uw systeem optimaliseren en onderhouden. Raadpleeg een Vaillant-expert en kom meer te weten over deze en andere kenmerken van onze thermostaten.

Het juiste verwarmingssysteem

Er is geen standaardoplossing voor wie op zoek is naar het juiste verwarmingssysteem, maar het is niet heel moeilijk om een systeem te vinden dat aan uw behoeften voldoet. Praat met de verwarmingsspecialisten van Vaillant. Zij kunnen u helpen bij het kiezen van een nieuwe verwarmingsinstallatie.