Zoek

Klimaatbewust

  • Investeren in herbebossingsprojecten
  • Minimaliseren van onze CO2-uitstoot
  • Klimaatneutraliteit

Onze duurzaamheidsstrategie: Vaillant wordt klimaatneutraal

Bij Vaillant vinden we het beschermen van het klimaat belangrijk. Zo belangrijk dat het één van de kernwaarden van onze bedrijfscultuur is. Om deze reden hebben we vele jaren geleden een duidelijke focus gelegd op hernieuwbare energie in onze productontwikkeling. Op weg naar een groene toekomst hebben we onszelf bovendien een ambitieus doel gesteld: onze CO2-uitstoot vóór 2030 met 50 procent verminderen. Zo compenseren we de resterende, onvermijdelijke uitstoot. door onze eigen herbebossingsprojecten. Totdat deze twee maatregelen hun werk doen, compenseren we onze CO2-uitstoot vanaf 2020 met certificaten van bestaande herbebossingsprojecten en worden we op die manier al klimaatneutraal. Transparantie en openheid zijn erg belangrijk voor ons. We weten dat er nog een lange weg te gaan is. Maar we zijn vastbesloten om ervoor te gaan, samen met onze gespecialiseerde partners en klanten. Want klimaatbescherming werkt alleen samen.

Vermindering van onze CO2-uitstoot

Op weg naar een groene toekomst

Regionale productie voor een zo klein mogelijke CO2-voetafdruk

Op weg naar een groene toekomst

Om zoveel mogelijk CO2-uitstoot te besparen, gebruiken onze fabrieken en netwerklocaties in Dutsland sinds 2017 uitsluitend elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen. In onze eigen gebouwen en installaties gebruiken wij uitsluitend zeer efficiënte verwarmingssystemen. Waar mogelijk gebruiken wij technologieën die werken met hernieuwbare energiebronnen. Bestaande verwarmings- en andere productiefaciliteiten en bestaande verlichtingstechnologie worden stap voor stap gemoderniseerd. Onze energieconcepten worden voortdurend geëvalueerd om mogelijke besparingen vast te stellen.

Regionale productie voor een zo klein mogelijke CO2-voetafdruk

Bij ons begint besparen al vóór de eerste productiestap - bij de keuze van de locatie. Wij produceren vooral voor regionale behoeften: bijvoorbeeld onze fabriek in Remscheid, Duitsland die produceert voor centraal Europa. Dat betekent dat een verwarmingstoestel geen duizenden kilometers hoeft te reizen om de klant te bereiken en dus een zo klein mogelijke co2-voetafdruk heeft. Zo zorgen wij voor een verantwoord gebruik van materialen én een milieuvriendelijke productie.