Zoek

De geschiedenis van Vaillant

Al 150 jaar warm water-, verwarming- en koelinginnovaties

De Vaillant geschiedenis strekt zich terug tot het jaar 1874 toen het bedrijf werd opgericht door Johann Vaillant in Remscheid, Duitsland. Vaillant is sindsdien marktleider in de verwarmings- en ventilatietechnologie-industrie. Ontdek de belangrijkste mijlpalen hieronder.

De tijdlijn is interactief, u kunt op een bepaalde periode klikken om er direct naar toe te gaan.

Green iQ

Duurzaam, efficiënter en intelligenter dan ooit. In 2015 introduceert Vaillant een reeks uiterst milieuvriendelijke en efficiënte producten die aan de hoogste duurzaamheidsnormen moeten voldoen tijdens hun gehele levenscyclus.

De ecoTEC exclusive en de flexoTHERM/flexoCOMPACTzijn de eerste producten die het Green iQ label dragen.

Warmtepompen - toekomstige technologie met een aanzienlijke geschiedenis

Vaillant's brede ervaring en intense ontwikkelingsinspanningen leiden tot een duurzame verwarmingstechniek.

Lees alles over de warmtepompen van Vaillant

Bedien uw verwarming via uw smartphone met de sensoROOM slimme thermostaat en de myVAILLANT app

De sensoROOM van Vaillant is een slimme, veelzijdige thermostaat voor maximaal comfort. Met de myVAILLANT connect module en de bijbehorende gratis app regelt u gemakkelijk op afstand de juiste temperatuur in huis. Dankzij de WiFi-verbinding kunt u de thermostaat overal draadloos in huis plaatsen.

De sensoROOM is een zelflerende thermostaat. Hij regelt uw temperatuur binnen twee weken perfect zelfstandig!

Alles over de sensoROOM slimme thermostaat

2010–2015

heden | 2010-2015 | 2000–2010 | 1990–2000 | 1960-1970 | vroege jaren

Vaillant bestaat 140 jaar

In 2014 viert Vaillant zijn 140-jarige jubileum en kijkt daarbij terug op een lange geschiedenis, die met veel wereldprimeurs werd gekenmerkt. Om dit jubileum te vieren werd in Duitsland en andere Europese landen een roadshow ontwikkeld om klanten, handelspartners en werknemers te ontmoeten. Hierbij stond de beleving rondom het merk Vaillant centraal en de visie op de toekomstige vormgeving van Vaillant.

2013 Tentoonstellingsschip MS Vaillant op rondreis door Europa

Onder het motto 'Energy on the move' (Energie in beweging) presenteert Vaillant van maart tot en met september 2013 een varende tentoonstelling over de energierevolutie in huis. In meer dan vijftig Europese steden kunnen installateurs en geïnteresseerde consumenten het honderd meter lange schip bezoeken om meer te weten te komen over de energiebesparingen die moderne verwarmingstechnologie kan opleveren.

2012 Hybride systeem combineert warmtepompen en boilertechnologie

In augustus 2012 begint Vaillant met de productie van een nieuw hybride warmtepompsysteem. De compacte warmtepomp integreert duurzame energie in bestaande gebouwen en systemen tegen een lage investering. De warmtepomp levert in combinatie met een hr-ketel een maximaal energierendement.

De 3 kW warmtepomp en de ecoTEC plus, een onoverwinnelijk team

2011 Intuïtieve thermostaat voor optimaal comfort: calorMATIC

Vaillant kent een lange traditie als producent van gebruiksvriendelijke ketels. De nieuwe generatie thermostaten, calorMATIC, houdt rekening met de individuele wensen van de consument en past daarmee helemaal in deze traditie. Dankzij de moderne, intuïtieve bediening kunt u met de calorMATIC altijd de gewenste kamertemperatuur instellen, snel en eenvoudig, met overzichtelijke draai- en drukknoppen. De calorMATIC kamerthermostaat: persoonlijk en intuïtief.

2010 zeoTHERM: klein, effectief, efficiënt

Vaillant verlegt grenzen met de gasgestookte zeoTHERM warmtepomp op basis van zeoliet. Voor de allereerste keer kunnen huishoudens nu gebruikmaken van de natuurlijke verwarmende eigenschappen van zeoliet en water. Deze technologie betekent een revolutie op de markt: de warmtepomp bespaart niet alleen energie, maar heeft ook een lage CO2-uitstoot. Zo kunt u op een milieuvriendelijke manier geld besparen.

2000 - 2010

heden | 2010–2015 | 2000-2010 | 1990–2000 | 1960-1970 | vroege jaren

2007 Première op de Aziatische markt

Vaillant is in ontwikkeling, Azië is in ontwikkeling. Dus waarom zouden we de twee niet combineren? Met de opening van een fabriek in Wuxi in China kan Vaillant zich nu op de Aziatisch-Pacifische markt begeven.

2001 Een merk wordt een groep

De merken binnen de nieuwe groep worden nog steeds afzonderlijk op de markt gebracht in diverse Europese landen. Als aanvulling op het merk Vaillant doet het bedrijf strategische aankopen om het merkaanbod uit te breiden en zich aan verschillende marktomstandigheden aan te passen.

1990-2000

heden | 2010–2015 | 2000–2010 | 1990-2000 | 1960-1970 | vroege jaren

1999 Heel veel redenen om een feestje te vieren

Vaillant bestaat 125 jaar, heeft 40 miljoen ketels verkocht en ontvangt de Duitse kwaliteitsprijs.

1997 Introductie van zonneboilersystemen

Met de introductie van zonneboilersystemen voor huishoudelijk warm water breidt Vaillant haar productaanbod op het gebied van duurzame energie verder uit. Een belangrijke stap voor de toekomst.

1995 Ontwikkeling en productie onder één dak

Vaillant ontwikkelt en produceert zijn eerste wandketel en brengt die op de markt. Zo positioneert het merk zich wederom als pionier op een nieuw terrein, dat van milieuvriendelijke technologie.

1991 Nieuw thermoblok bijzonder milieuvriendelijk

Vaillant houdt zich als een van de eerste bezig met het milieueffect van haar producten en ontwikkelt een nieuw, milieuvriendelijk thermoblok. De ketel wordt geprezen om zijn lage CO2-uitstoot. Het succes van dit product bewijst dat Vaillant op de juiste weg is: er worden nieuwe filialen geopend in Polen, Tsjechië, Hongarije en Turkije.

De jaren 60 en zeventig

heden | 2010–2015 | 2000–2010 |1990–2000 | 1960-1970| vroege jaren

1970 Vaillant reist de wereld rond

Met vestigingen in Nederland, Oostenrijk, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië begint de internationale populariteit van Vaillant als leverancier van comfort in huis steeds verder toe te nemen. Rond 1972 heeft Vaillant al acht miljoen ketels verkocht.

1967 Intelligente combinatie van verwarming en warm water

Vaillant slaagt erin verwarming en warm water te combineren in één compacte wandketel, de Combi-Geyser VCW 20. De ketel heeft een korte opwarmingstijd en een regelbare warmteafgifte, waarmee hij zijn waarde ruimschoots bewijst.

1961 Wandgeiser veroorzaakt een omwenteling in de markt

Vaillant verlegt de grenzen van de technologie met de marktintroductie van de innovatieve en ruimtebesparende Circo-Geyser MAG-C 20, 's werelds eerste wandgeiser.

De vroege jaren

heden | 2010–2015 | 2000–2010 |1990–2000 | 1960-1970 | vroege jaren

1924 Centrale verwarming, een uitvinding van Vaillant

Tot nu toe moesten vertrekken afzonderlijk worden verwarmd met kachels of open haarden. Met de cv-ketel en het bijbehorende systeem is het nu voor het eerst mogelijk om meerdere radiatoren te verwarmen vanuit één centraal distributiepunt. Vaillant vervult opnieuw een pioniersrol.

1905 Het volgende superidee creëert ruimte in de badkamer

Vaillant is de eerste fabrikant die een heetwaterketel voor aan de wand produceert en creëert met deze uitvinding meer ruimte in de badkamer.

1899 Een haas wordt het gezicht van een merk

Op een paaszondag bladert Johann Vaillant wat in een tijdschrift, waar hij een afbeelding tegenkomt van een haas die uit een ei komt gekropen. Hij weet onmiddellijk dat de haas zijn handelsmerk wordt. Dit handelsmerk is in de loop der jaren meerdere keren gemoderniseerd en is tegenwoordig in heel Europa het bekendste logo in de sector van de verwarmingstechnologie.

1894 De eerste baanbrekende innovatie

Met zijn gasgestookte heetwaterketel met gesloten systeem brengt Johann Vaillant een omwenteling in de markt teweeg. Voor de allereerste keer wordt water met een gasvlam verwarmd terwijl het door een gesloten pijp stroomt, zonder dat er schadelijke gassen vrijkomen: een revolutie in de badkamer.

1874 Het eerste hoofdstuk van een bijzonder verhaal

Johann Vaillant, het 10e kind in zijn gezin, begint in 1874 zijn eigen werkplaats als koperslager en pompmaker. Het is het begin van een bijzonder succesverhaal.