Zoek

Monitor jij al op afstand?

Stel je voor: je bent onderweg en krijgt een storingsmelding. Vroeger maakte je dan misschien rechtsomkeert om te bekijken wat het probleem is. Maar niet met myVAILLANT Pro. Met deze online tool monitor je Vaillant-producten op afstand en heb je direct inzicht in data als storingsinformatie en energieverbruik. Met een paar simpele online stappen geef je je klant direct het juiste advies of weet je welke vervangende onderdelen je mee moet nemen bij je volgende bezoek. Benieuwd naar nóg meer voordelen van myVAILLANT Pro?

7 voordelen van myVAILLANT Pro

1. Monitoren op afstand

In 2006 introduceerden we de zogenaamde eBUS-communicatietechnologie. Hiermee communiceren alle onderdelen in een Vaillant-systeem met elkaar en kunnen gegevens over de prestaties van een verwarmingssysteem en de bijbehorende componenten worden geleverd. Via myVAILLANT Pro, een tool die beschikbaar is als webpagina en app, heb jij deze informatie altijd en overal bij de hand. Een handige functie is bijvoorbeeld ‘Energie-informatie’. Hiermee kun je klanten - op basis van hun energieverbruik - gericht adviseren om hun Vaillant-toestel efficiënter te gebruiken. Iets waar steeds meer klanten om vragen. Ook is het mogelijk om op afstand tijdprogramma’s van klanten in te zien en, indien nodig, aan te passen met de functie ‘Toestelbewaking op afstand’.

2. Geschikt voor nieuwe én bestaande installaties

myVAILLANT Pro is zowel beschikbaar voor cv-ketels als (hybride) warmtepompen, voor zowel nieuwe als bestaande installaties. Met het installeren van de internetmodule myVAILLANT connect bij je Vaillant-toestel (ook wel gateway genoemd) monitor je het gehele systeem eenvoudig via één geavanceerde tool. Dus óók bij een hybride warmtepompsysteem - warmtepomp én cv-ketel van Vaillant - waarbij myVAILLANT Pro het complete systeem monitort via één tool.

3. Storingen direct inzichtelijk met code-assistent

Met de myVAILLANT Pro App ben je direct op de hoogte van een storing in het toestel van je klant en krijg je uitleg hoe je technische problemen oplost. Vaillant kent verschillende codes die een fout- of diagnosestatus aangeven. Vroeger stonden deze codes alleen in het display van het toestel zelf en moest je de handleiding er op naslaan om te weten wat de codes betekenen. Nu heb je altijd en overal de meest actuele informatie en oplossingen bij de hand. Met dank aan ons Vaillant-team dat achter de schermen alle informatie up-to-date houdt.

4. Actuele productdocumentatie en instructies

Met myVAILLANT Pro heb je altijd direct toegang tot de nieuwste installatiehandleidingen, gebruikersinstructies en bedradingsschema's, inclusief gedetailleerde exploded views. Deze duidelijke visualisaties bieden inzicht in de individuele onderdelen van je Vaillant-systeem en de montagevolgorde. Verken zelf de praktische kant van myVAILLANT Pro voor een soepele installatie- en gebruikerservaring via onze demo-omgeving.

5. Preventief onderhoud en intelligente reparaties

Weten of een onderdeel (bijna) aan vervanging toe is? Of inschatten welke vervangende onderdelen je mee moet nemen om een reparatie uit te voeren? Ook dit soort technische data zijn beschikbaar. Zo worden je reparatiebezoeken een stuk efficiënter!

6. Gratis service

De online tool myVAILLANT Pro is heel 2024 gratis te gebruiken voor jou als installateur.

7. Veilige online tool

We zijn er trots op dat myVAILLANT Pro veilig is voor vandaag en morgen. Alle Vaillant-producten worden getest en goedgekeurd door het VDE-instituut. Dit is een onafhankelijke Europese technisch-wetenschappelijke vereniging. En test en certificeert elektrotechnische apparaten, componenten en systemen. Zo kun je erop vertrouwen dat Vaillant-producten op het hoogste niveau worden beveiligd en beschermd.

Monitoren op afstand doe je zo

Het zal je duidelijk zijn: onze online tool myVAILLANT Pro werkt tijd- en energiebesparend. Je monitort er eenvoudig Vaillant-toestellen mee op afstand en je hebt direct inzicht in de belangrijkste data en prestaties van het toestel van je klant. Getriggerd? Verken zelf de praktische kant van myVAILLANT Pro via onze demo-omgeving. Of download myVAILLANT Pro nu en ga gelijk aan de slag.


Ontdek myVAILLANT Pro