Zoek

Bedrijfspand nieuwkoop

Op de eerste verdieping van zijn bedrijfspand aan de Bedrijfsweg in Nieuwkoop toont installateur Stephan Krimpenfort trots het nieuwe duurzame en energiebesparende geoTHERM hybride systeem van Vaillant. Als eigenaar van cv-installatiebedrijf Krimpenfort Verwarmingstechniek hebben hij en zijn zes monteurs met ondersteuning van Technisch Project Advies van Vaillant het systeem zelf geïnstalleerd. “Een mooie generale repetitie voor onze klanten want het is een uniek systeem. Energiebesparend, milieuvriendelijk en héél comfortabel omdat het zowel kan verwarmen als koelen. Gewoon door gebruik te maken van groene energie uit een grond- of luchtbron. Bovendien is het geoTHERM hybride systeem heel energiezuinig en gemakkelijk in installatie en onderhoud. Veel comfort dus mét een schoon geweten.”

Modulerende hoogefficiënte warmtepomp

Het bedrijfspand van Stephan Krimpenfort heeft op de begane grond vloerverwarming. De eerste verdieping is uitgerust met radiatoren. “Buiten onder de oprit liggen drie grondbronnen van elk 80 meter diep die ik tien jaar geleden heb laten boren”, vertelt Stephan. “Nu komen deze prima van pas. De drie grondbronnen zijn met twee leidingen aan elkaar gekoppeld. Deze leidingen lopen naar de eerste verdieping waar ze zijn aangesloten op de zeer geluidsarme warmtepomp.” De hoogefficiënte warmtepomp gebruikt de temperatuur uit de grondbron en geeft deze via een rvs-warmtewisselaar door aan de vloerverwarming op de benedenverdieping. In de winter verwarmt hetzelfde systeem het bedrijfspand van Stephan. De driedimensionaal gedempte compressor in de warmtepomp verhoogt de temperatuur vanuit de grondbron en geeft die via een rvs-warmtewisselaar af aan het cv-circuit. Bij piekbelasting springt de efficiënte Vaillant hr-ketel bij. Deze zorgt tevens voor heerlijk warm tapwater

Intelligente regeling

Het milieuvriendelijke geoTHERM hybride systeem kan zowel verwarmen als koelen door gebruik te maken van natuurlijke energiebronnen als grond en lucht. Dit koelen kan zowel passief (grondbron) als actief (luchtunit). Met een grondbron en warmtepomp is tevens een hoge COP bereikbaar. Daarnaast beschikt het totaalsysteem over een intelligente regeling die continu kiest voor de meest voordelige warmtebron met het hoogste rendement en rekening houdt met de actuele gas- en elektriciteitsprijzen. Hierdoor besparen gebruikers van het geoTHERM hybride systeem 35% op primaire energie en 25% op energiekosten. Tevens verlagen ze de CO2-emissie met 35%.

Snelle diagnose

Behalve de combinatie verwarmen en koelen kent het ‘groene’ betrouwbare geoTHERM hybride systeem van Vaillant nog meer pluspunten. Zo is het totaalsysteem flexibel en door zijn ruimtebesparende opbouw eenvoudig te installeren in bestaande huizen en nieuwbouwwoningen. Ook is geen F-gassenverordening vereist. Daarnaast is het onderhoud eenvoudig doordat alle componenten van voren bereikbaar zijn en snel een diagnose kan worden gesteld dankzij de universele Vaillant bedieningstructuur. Tevens kunnen huiseigenaren en woningbouwcorporaties met het geoTHERM hybride systeem minimaal 1, meestal 2 en soms zelfs 3 stappen maken in energielabelverbetering (bestaande huizen) en volop profiteren van maximale EPC-verlaging (nieuwbouwwoningen). Bovendien is het systeem compatibel met Vaillant hr-ketels jonger dan zes jaar en zeer geluidsarm door toepassing van de beste dempingstechnieken en uitgekiende isolatie.

Spin-off

Voor een doorgewinterde cv-man als Stephan Krimpenfort met 25 jaar ervaring in het vak waarvan 12 jaar met warmtepompen, is het mooi om te zien dat ontwikkelingen niet stilstaan. “Met het innovatieve geoTHERM hybride systeem loopt Vaillant voorop. Omdat het een topsysteem is, heb ik het niet alleen zelf aangeschaft maar adviseer ik het ook aan mijn klanten. Vooral vanwege het hoge comfort! Bedrijfsmatig biedt het geoTHERM hybride systeem ook een toegevoegde waarde. Ik onderscheid me hiermee van mijn concurrenten. Daarom ook ben ik al langere tijd bezig met duurzaam denken en duurzame systemen. Dat geeft een spin-off. Klanten weten waar je over praat en ik denk actief met ze mee. Zo hebben we in 2010 een cv-installatie aangelegd in een fabriek van 18.000 m2. De directeur kwam met deze mooie opdracht naar mij omdat hij wist dat ik me beroepsmatig met nieuwe, energiezuinige totaalsystemen als het geoTHERM hybride bezighoud.”