Zoek

ErP-Labeling Tool

  • Voor alle producten en systemen
  • In overeenstemming met de EU-regelgeving
  • Gebruiksvriendelijk
Start de ErP-Labeling Tool

Het juiste energielabel in een handomdraai

Welk product of systeem u ook wilt installeren - dankzij onze stapsgewijze instructies en de gebruiksvriendelijke interface creëert u eenvoudig het juiste energielabel dat volledig voldoet aan de ErP-wetgeving.

Het energie-efficiëntielabel is een verplichting

Sinds 26 september 2015 is het markeren van verwarmingsproducten en -systemen met een ErP-label verplicht geworden. Labeling is verplicht voor afzonderlijke componenten zoals warmtegeneratoren en boilers, evenals voor complete verwarmingssystemen. Met deze etikettering, gestandaardiseerd in heel Europa, krijgen klanten belangrijke beslissingsrichtlijnen voor de aankoop van een nieuw verwarmingssysteem of de renovatie en upgrade van hun verwarming.

Snel. Gemakkelijk. Veilig.

Voer de gegevens in en druk een systeem- of productlabel af. Bovendien worden uw laatste labels bewaard en kunt u ze later hergebruiken of opnieuw bekijken*.

*Deze functie is tijdelijk niet beschikbaar. Download uw berekeningen daarom altijd en sla deze lokaal op.

Overzicht van alle mogelijkheden

Maak een productlabel

Op het moment dat u een Vaillant product koopt, wordt het juiste productlabel en gegevensblad al meegeleverd. Mocht u een productlabel opnieuw willen printen, bijvoorbeeld voor een ouder product, dan gebruikt u gewoon de zoekfunctie.

Maak een systeemlabel

Voorgeconfigureerde Vaillant-systemen worden al geleverd met een systeemlabel. Dit systeemlabel bevat alle componenten van het pakket. Voor alle andere systemen moet u het systeemlabel en het gegevensblad zelf aanmaken. U kunt hier zelfs eenvoudig producten van andere fabrikanten integreren.

Belangrijk om te weten:

  • De berekening van een systeemlabel met een monovalente boiler wordt niet gecreëerd en krijgt alleen een productlabel.
  • Een systeem bestaande uit b.v. een soloketel, monovalente boiler en een thermostaat krijgt een systeemlabel voor verwarming.
  • Een systeemlabel definiëren voor tapwater kan niet worden geproduceerd met soloketel volgens ErP / ELD. Er bestaat een uitzondering in de EU-verordening.
  • Als de installatie een zonneboiler bevat, dan kan de efficiëntie van het tapwater worden berekend en een systeemlabel voor verwarming en warm water worden gegenereerd.

Mijn berekeningen

U kunt al uw voltooide berekeningen voor product- en systeemlabels opslaan voor later gebruik of als concept voor toekomstige berekeningen. Zo heeft u met slechts één klik toegang tot de meest verkochte systemen. Let op: deze functie is tijdelijk niet beschikbaar. Download daarom altijd uw berekeningen en sla deze lokaal op.

Ga aan de slag met de ErP-Labeling Tool

De Vaillant ErP-labeling tool is exclusief voor Vaillant-partners. U heeft geen aparte login nodig.

Start de ErP-Labeling Tool

We bieden u de ErP-Labeling Tool aan als webversie, zodat u deze op uw computer of tablet kunt gebruiken.

Andere tools van Vaillant

Naast de ErP-Labeling Tool biedt Vaillant ook andere handige apps & tools om uw dagelijkse werk gemakkelijker te maken.