Zoek
Contact
Verwarmingsadvies

Tips voor bestaande woningen

U wilt binnenkort uw centrale verwarmingsinstallatie vernieuwen? Goede beslissing! Een modern high-efficiency verwarmingssysteem verlaagt het gebruik van gas en energie. Daarnaast helpt het u geld te besparen en het milieu te beschermen.

Het vernieuwen van een centrale verwarmingsinstallatie neemt tegenwoordig minder tijd in beslag doordat de Vaillant componenten zo veel mogelijk zijn voor gemonteerd.

Wanneer u uw verwarmingsinstallatie gaat vervangen, heeft u een aantal mogelijkheden. U kunt gebruik blijven maken van de bestaande energiebron, u kunt kiezen voor een hybride oplossing waarbij u gebruik maakt van zowel traditionele als duurzame energiebronnen of u gaat volledig over op het gebruik van duurzame energie.

Gebruik blijven maken van een bestaande bron met een nieuw product

Vervang uw oude cv-ketel op tijd voor een nieuwe Vaillant hr-ketel, voor betrouwbare zuinige warmte en warm water. Hiermee bespaart u tot 15% op uw jaarlijkse energiekosten.

Ontdek de hr-ketels van Vaillant

Meer informatie over onze hr-ketels

Volledig overschakelen op duurzame energie

Bent u op zoek naar de meest toekomstbestendige variant? Richt u zich dan volledig op het gebruik van duurzame energie. Dit maakt u compleet onafhankelijk van de stijgende gasprijzen in Nederland. Door gebruik te maken van duurzame energie bespaart u optimaal op uw stookkosten en heeft u een zeer milieuvriendelijke woning.

Warmtepompen: uw eigen energiebron

Moderne warmtepompen maken gebruik van de warmte uit de lucht, of de bodem voor verwarming en voor warm water voorbereiding. Het milieu levert ongeveer 75% van uw energiebehoefte. Deze energie is het hele jaar door en in onbeperkte hoeveelheden beschikbaar. Een warmtepomp werkt op een zeer milieuvriendelijke manier doordat deze geen uitstoot produceert.

Een lucht/water-warmtepomp is bijzonder geschikt voor het vernieuwen van uw verwarmingssysteem. Er is namelijk geen grote renovatie nodig. De installatiekosten en de aanschafprijs zijn relatief laag. Maar ook de installatie van een grond/water-warmtepomp of een water/water-warmtepomp kan lonend zijn. De mate van besparing is afhankelijk van de omstandigheden van uw woning.

Hoe lager de vereiste aanvoertemperatuur, hoe efficiënter een warmtepomp is. Uw woning moet daarom grote verwarmingsoppervlakken hebben die het mogelijk maken gebruik te maken van een laagtemperatuursysteem (denk hierbij aan vloerverwarming). Uw huis moet ook goed zijn geïsoleerd om energie-efficiënte werking mogelijk te maken.

Ontdek de warmtepompen van Vaillant

Meer informatie over onze warmtepompen

Stap geleidelijk over op hernieuwbare energie

De meeste oudere verwarmingssystemen werken inefficiënt en stoten te veel CO ₂ uit. Stijgende energiekosten zorgen ervoor dat ook uw stookkosten hoger worden. Duurzame verwarmingssystemen maken het mogelijk om onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen zoals gas en tegelijkertijd het milieu aanzienlijk te helpen. Het is te allen tijde mogelijk om uw hybride systeem uit te breiden waardoor u volledig overschakelt op duurzame energie.

Kosten besparen met zonne-energie

U kunt uw verwarmingssysteem uitbreiden door componenten aan te sluiten die duurzame energie gebruiken. Zo kunt u warm water generen met zonnecollectoren. De zonnecollector neemt de hitte op en daarmee wordt het water in de boiler vervolgens verwarmd.

Ontdek de zonneboilers van Vaillant

Meer informatie over onze zonneboilers

Hybride systemen: duurzame energie gecombineerd met gasverwarming

Bent u op zoek naar een kleine en compacte unit welke gebruik maakt van duurzame energie? Dan is een hybride systeem een interessante oplossing. Het hybride systeem combineert een warmtepomp met een hr-ketel en heeft maar weinig ruimte nodig. De units worden aan de muur gemonteerd en zijn zeer flexibel te plaatsen. De intelligente hybride technologie zorgt voor flinke besparingsmogelijkheden op uw energiekosten.

Ontdek de hybride systemen van vaillant

Meer informatie over onze hybride systemen

Subsidies

Er zijn verschillende subsidieregelingen in Nederland waar u gebruik van kunt maken als u de overstap maakt naar duurzaam. De overheid wil de uitstoot van Co2 en andere broeikasgassen reduceren en stimuleert daarom duurzame energie-oplossingen zoals warmtepompen.

Meer informatie over de huidige subsidieregelingen

Het juiste verwarmingssysteem

Er is geen standaard oplossing bij het zoeken naar het juiste verwarmingssysteem. Maar het vinden van het systeem dat bij u past is niet zo moeilijk. Uw erkend Vaillant installateur ondersteunt u graag bij het kiezen van de meest efficiënte oplossing.