Zoek

Hoog efficiënte Vaillant aroTHERM split lucht/water warmtepomp voor verhoogd gebruikersgemak

Geen storende geluiden door onderdrukt geluid compressor en ventilator

Amsterdam, 19 februari 2018 – Vaillant presenteert de aroTHERM split: een zeer stille en efficiënte lucht/water warmtepomp. Deze nieuwe lucht/water warmtepomp heeft het hoogst haalbare energielabel en is bijzonder gebruiksvriendelijk. De warmtepomp is leverbaar in vermogens van 3, 5, 7, 10 en 12 kW en zal dit jaar nog beschikbaar zijn.

Door breed modulatiebereik van het nieuwe invertersysteem heeft de stille warmtepomp ook nog bij een luchttemperatuur van -7 °C een constant vermogen. Zelfs tot een buitentemperatuur van -20 °C is er een optimaal vermogen. De aroTHERM split heeft geen watervoerende delen in de buitenlucht die anders mogelijk kunnen bevriezen en dus ook niet warm gehouden hoeven te worden als de warmtepomp uitstaat. Alle losse componenten zijn eenvoudig te installeren middels plug&play.

 

 

 

Geen storende geluiden

Het Sound Safe System zorgt ervoor dat de bewoner geen storende geluiden ondervindt tijdens het gebruik en de werking van de lucht/water warmtepomp. Door de stille werking van de buitenunit kan de aroTHERM split ook in rijtjeswoningen goed toegepast worden.

Duurzaam

Het gebruik van een lucht/water pomp past binnen de laatste ontwikkelingen in verwarmingsbranche met het oog op energiezuinig en duurzaam wonen. De aroTHERM split heeft energielabel AA+ voor verwarming en A voor tapwater en heeft een moderne compressor met invertertechniek. Voor de installatie van lucht/water warmtepompen is geen grondboring nodig en daarmee zijn deze warmtepompen voor vrijwel iedere woonsituatie inzetbaar.

 

Prettig te gebruiken

Bij de ontwikkeling van de aroTHERM split is rekening gehouden met optimaal gebruiksgemak. Alle onderdelen van de aroTHERM split unit zijn eenvoudig bereikbaar en goed te reinigen. De lucht/water warmtepomp is voorzien van een duidelijke full-text display met een uitgebreid diagnose- en servicemenu waarmee onderdelen afzonderlijk te testen zijn. Door de VR 920 communicatiemodule is bovendien beheer op afstand mogelijk, waarmee de installateur de consument direct op afstand kan helpen en ook goed voorbereid bezoekt.

Warmtepompen van Vaillant

De verwarmingstechniek van de toekomst, het systeem dat natuurlijke rijkdommen beschermt. Lees er hier meer over.