Zoek
Contact
Verwarming vinden

Water/water-warmtepompen

Een water/water-warmtepomp haalt energie uit het grondwater.

Met een zuigpomp wordt grondwater van een waterwinningsput naar de warmtepomp gebracht. De warmte van het grondwater wordt gebruikt om het gebouw te verwarmen en voor de bereiding van huishoudelijk warm water. Het afgekoelde grondwater loopt via de absorptieput weer terug in de natuurlijke cyclus. Over het algemeen kunnen voor dit pompsysteem bestaande putten worden gebruikt.

Voor de aanleg van de waterwinnings- en absorptieputten hoeft niet te worden geboord. Wel moeten de kwantiteit en de kwaliteit van het grondwater worden gecontroleerd. Dankzij de hoge gemiddelde temperatuur van grondwater - het hele jaar door circa 10 °C - hebben water/water-warmtepompen een zeer hoog rendement. Een geschikte warmtepomp kan in de zomer ook worden gebruikt om kamers te koelen.

Het juiste verwarmingssysteem

Er is geen standaardoplossing voor wie op zoek is naar het juiste verwarmingssysteem, maar het is niet heel moeilijk om een systeem te vinden dat aan uw behoeften voldoet. Praat met de verwarmingsspecialisten van Vaillant. Zij kunnen u helpen bij het kiezen van een nieuwe verwarmingsinstallatie.