Zoek
Contact
Verwarming vinden

Air/water-warmtepompen

Air/water-warmtepompen halen energie uit de omgevingslucht. Ze zuigen de buitenlucht op en maken de warmte die in deze lucht is opgeslagen via compressie beschikbaar voor verwarmingsdoeleinden. Na gebruik wordt de gekoelde lucht weer naar buiten afgevoerd. Air/water-warmtepompen werken efficiënt met buitenlucht met een temperatuur tot -20 °C.

Lucht/water-warmtepomp met een buiteneenheid, aangesloten op vloerverwarming.

In plaats van een grondsonde, een put of een stuk grond hebt u voor lucht/water-warmtepompen alleen een plek nodig voor de installatie van de buiteneenheid. Een lucht/water-warmtepomp kan uit alleen een buiteneenheid bestaan of uit meerdere onderdelen. Een systeem met meerdere onderdelen bestaat uit een binnen- en een buiteneenheid.

Voor lucht/water-warmtepompen zijn geen aanpassingen of een afzonderlijk stuk grond nodig. Ze zijn daarom zeer geschikt voor de modernisering van bestaande verwarmingsinstallaties en voor gebouwen waarvan de bijbehorende grond slecht toegankelijk is. Systemen met lucht/water-warmtepompen kunnen eenvoudig worden uitgebreid, bijvoorbeeld met zonnecollectoren en hr-ketels. Lucht/water-warmtepompen zijn het goedkoopst in aanschaf, maar de stroomopbrengst is laag in vergelijking met andere systemen.

Het juiste verwarmingssysteem

Er is geen standaardoplossing voor wie het juiste verwarmingssysteem zoekt, maar het is niet heel moeilijk om een systeem te vinden dat aan uw behoeften voldoet. Praat met de verwarmingsspecialisten van Vaillant. Zij kunnen u helpen bij het kiezen van een nieuwe verwarmingsinstallatie.