Zoek

Vuistregels voor het adviseren van de juiste warmtepomp (gratis webinar)

9 november 2017

Staat u wel eens met de handen in het haar als u met uw klanten spreekt over duurzame installaties? Weet u niet aan welk vermogen u moet denken, of wat de grootte van het buffervat moet zijn? Een webinar op 9 november geeft u daarvoor handvatten.

Geen enkel huis is gelijk in Nederland. De bouw verschilt, de volumes en ook de isolatiegraad. Voor een diepgravend advies is het daarom altijd raadzaam om een warmteverliesberekening te (laten) maken, speciaal voor de betreffende woning. Maar als installateur, bouwbedrijf of architect wil je toch een deskundig advies kunnen geven als de klant vraagt ‘Waar hebben we het dan over?’. Warmtepompen verschillen flink in prijs al naar vermogen. En een buffervat van 90 liter zie je eerder over het hoofd dan één van 120 liter. En reken maar eens voor of en hoe een investering zich zelf in hoeveel jaar ‘terugverdient’.

Om op dat soort vragen antwoord te kunnen geven ontwikkelde Vaillant/AWB een aantal vuistregels. Daarin wordt het bouwjaar van het huis betrokken, de bouwwijze en de ligging, verder zijn het warmteafgiftesysteem van belang en een inschatting van de warmtevraag. Met behulp van een aantal eenvoudige formules en enkele kengetallen is goed en snel een beeld te schetsen van de benodigde capaciteit, het verbruik, de kosten en de opbrengsten van een warmtepompinstallatie, op lucht of op aardwarmte, al dan niet in combinatie met een gasketel (een zogenaamde hybride installatie).

In het webinar ‘Vuistregels voor het adviseren van de juiste warmtepomp’ dat op 9 november wordt uitgezonden, legt Simon Tuitel de verschillende vuistregels en kengetallen helder uit. En daagt u gedurende de uitzending enkele keren uit om mee te rekenen. Aan het eind van dit webinar, van ca. een uur, bent u in staat om uw klanten beter en sneller een professionele inschatting te geven van hun toekomstige, duurzamer, energieverbruik.

 

Klik hier om de veelgestelde vragen te lezen.

Kijk hier het webinar gratis terug: