Zoek

Magazine

CO2-neutrale woningen van Live Free

Vaillant heeft samen met LiveFree op Texel vier duurzame en energieleverende woningen ontwikkeld.

Het huis van de toekomst

Als mede oprichter van het innovatieve netwerk: Universal Home, is Vaillant betrokken in het ontwikkelen van de laatste technologieën, producten en diensten voor het huis van de toekomst.

Lighthouse project "Umwel Arena"

Een van deze Lighthouse projecten is het Zwitserse ‘Umwelt Arena’ (milieu arena), ontworpen en uitgevoerd door René Schmid van Architects of Zurich. De arena heeft een opvallend uiterlijk. Lees verder.

Bahnstad bouwplaats

Heidelberg voormalige goederenstation is de plek van 's werelds grootste passiefhuis ontwikkeling, dat klaar zal zijn in 2022. Het woningen- en energiebesparende project veroorzaakt een sensatie in het land en over de hele wereld.

ErP-richtlijn: vereenvoudiging en vergelijkbaarheid?

De tweejarige overgangsfase van de ErP-richtlijn eindigt in september 2015. Het doel van de richtlijn is om de energie-efficiëntie van energiegerelateerde producten te verhogen door bindende minimum efficiencynormen.

Groene stroom, waar laten we het?

In de toekomst moeten zonne- en windenergiecentrales in een steeds groter deel van onze energiebehoefte voorzien, maar ook onze gebouwen kunnen bijdragen aan het opwekken van hernieuwbare, groene energie.

Hoe marktonderzoekers tegen de bouwsector aankijken

In de afgelopen decennia zijn er ongelooflijk snelle veranderingen geweest in de bouw. Nieuwe materialen en technische ontwikkelingen maken complete nieuwe ontwerpen en vormen mogelijk.