Onderhoudsvoorschriften

Wilt u zolang mogelijk plezier hebben van uw Vaillant cv-ketel en niet voor onnodige kosten komen te staan?

Met een periodiek onderhoud van uw Vaillant cv-ketel wordt er gekeken of alle onderdelen van uw Vaillant cv-ketel nog in goede staat verkeren zodat deze niet onnodig verroesten en/of verslijten.

Daarnaast worden ook de instellingen van uw cv-ketel niet vergeten zodat uw cv-ketel altijd het beste rendement haalt en de kans op storingen beperkt wordt.

Onderhoudscontract cv-ketel

Het is belangrijk om te realiseren dat onderhoud essentieel is voor een hoog rendement, maar ook onnodige storingen voorkomt. Het kan daarom zeer interessant om een onderhoudscontract af te sluiten bij een installateur. Lees hierover meer op onze cv-ketel onderhoudscontract pagina.

Onderhoudsvoorschriften hrSOLIDE, hrSOLIDEplus en hrEXCLUSIEF

Heeft u 1 van de genoemde toestellen met een productiedatum voor 1 maart 2006 en het onderhoud heeft langer dan 2 jaar geleden plaatsgevonden, dan adviseren wij u contact met uw installatie- of onderhoudsbedrijf op te nemen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Consumentenservice, telefoon 020 565 94 20.

hrSOLIDE, hrEXCLUSIEF en ecoTEC cv-ketel met grafietpakking

Hier vindt u de onderhoudsvoorschriften hrSOLIDE, hrEXCLUSIEF en ecoTEC cv-ketel met een productiedatum vanaf maart 2006 en voor HR-toestellen voorzien van een grafietpakking.

Als uw toestel is voorzien van een grafietpakking kan het volgende inspectie- en onderhoudsadvies worden aangehouden:

  • Jaarlijks inspectie laten uitvoeren, met een uitloop naar maximaal 24 maanden.
  • Elke 5 jaar onderhoud laten uitvoeren, tenzij tijdens de jaarlijkse inspectie de meting van de gashoeveelheid aantoont dat onderhoud noodzakelijk is en dus eerder moet plaatsvinden.

hrSOLIDE en hrEXCLUSIEF met siliconenpakking

Hier vindt u de onderhoudsvoorschriften hrSOLIDE en hrEXCLUSIEF met een productiedatum voor 1 maart 2006, met siliconenpakking.

Bij de jaarlijkse inspectie en onderhoudswerkzaamheden moeten de pakkingen worden vervangen:

  • De pakkingen tussen de warmtewisselaar en de branderplaat moeten worden vervangen als deze unit gedemonteerd is geweest.
  • Verder moeten bij alle werkzaamheden aan de hrSOLIDE en hrEXCLUSIEF, waarbij het branderventilatorgasgedeelte wordt gedemonteerd, de beide siliconen afdichtringen in de branderplaat worden vervangen.
  • Wij adviseren om bij de jaarlijkse inspectie de pakking te vervangen. De maximale tijdsinterval voor inspectie bedraagt 2 jaar.
  • Bij de jaarlijkse inspectie en onderhoudswerkzaamheden aan de hrSOLIDE- en hrEXCLUSIEF toestellen moet voor een goede diagnose het branderventilatorgasgedeelte worden gedemonteerd.